Amics

Torna a ser a la tarda. Avui, l’estona del “santuari d’escriptura” ha estat ocupada pels amics. Els que romanem per Igualada, aquests dies, hem anat a fer un esmorzar de forquilla i ganivet d’aquells tan exagerats que, a l’edat que ja tenim, t’estalvien el dinar, si més no a mi.

Els mals que ens afligeixen estan més o menys controlats. Hi ha de tot, que hi ha que està passant un calvari privat de fer allò que tant li ha agradat fer a la vida, que és caminar. Però així i tot, també això passarà i tot anirà bé. Tots ens considerem afortunats de ser vius, de ser sencers i de poder-nos trobar a fer-la petar mentre mengem el que ens agrada sense excessives restriccions.

Les caminades són un tema recurrent perquè és el comú denominador que ens uneix a tots. N’hi ha que han caminat moltíssim, al llarg de la seva vida. D’altres no tant, però déu-n’hi-do. I jo sóc el que menys ho he fet de tots i em deleixo sentint-los parlar de les seves vivències. M’agrada sentir-los explicar les anècdotes que han acumulat després de tants anys d’experiència muntanyenca.

Avui, però, ens hem mentalitzat que, tot i que alguns integrants de la colla encara es poden plantejar de fer “gestes” més grans, la majoria ja no estem en condicions de superar grans desnivells ni segons quines dificultats. Caminar és el que ens uneix i això és l’important, i tant se val si per fer junts el que ens agrada hem de trescar per terrenys més planers. La qüestió és seguir junts i no perdre el contacte amb la natura. Arribar a llocs on no s’arriba si no és a peu, que al nostre petit país hi ha racons molt bonics als quals podem accedir sense complicar-nos la vida.

Després hi ha qui té reptes pendents de completar, com el Camí de Sant Jaume, i avui en parlaven i jo, sentint els meus amics, els envejava en silenci i em delia. Perquè, entre les coses fetes a la vida, penso que m’agradaria comptar amb l’experiència de conviure al llarg d’una caminada de diverses jornades. El Camí de Sant Jaume és el més conegut, per allò del misticisme i l’obtenció de la credencial del pelegrí, però a mi on acabi el camí m’és ben igual. Savis com ja ens hem fet a aquestes altures de la vida, ja sabem el que volen dir les Ítaques. N’hi ha d’altres, de camins per etapes. I de més propers. Jo faria algun —o un tros—, per la travessia en si i per la convivència, perquè Ítaca només és l’excusa per fer la travessia, sense ella no sortíem.

Ja que parlo d’amics i de reptes, em consta que aquests dies el meu amic quasi virtual està lliurant una aferrissada batalla contra el tabac. És difícil abandonar un hàbit tan arrelat i addictiu com aquest, però el Xavi pot i des d’aquesta pàgina li envio la meva energia i el meu suport perquè se’n surti.

I no voldria acabar avui sense referir-me a l’última adquisició feta en matèria d’amistats. Es tracta d’un bloguer amb qui he entrat en contacte darrerament. Em va semblar que estava trist i li vaig enviar un missatge d’ànim, com ara he fet amb el Xavi. Em congratula poder dir que va acceptar de bon grat la mà que li estenia i que, al cap de pocs dies, em demanava permís per a mantenir una relació epistolar que no ha prosperat, de moment. Té el meu e-mail, jo li vaig facilitar en resposta a la seva demanda, però no he tornat a saber res. Espero que llegeixi aquestes línies i doni senyals de vida.

Definitivament, avui, l’estona del “santuari d’escriptura” ha estat ocupada pels amics, en tots els sentits.

One thought on “Amics

  1. Benvolgut amic, que gran que ets. Ajuden molt els missatges de suport. Moltes gràcies.

    A casa nostra camins per etapes en tenim alguns, però aixó ja ho saps. A mi a hores d’ara em crida l’atenció “el cami dels bons homes” ja no estic per “carros de foc” ni GR’s

    Una abraçada ben forta

    Liked by 1 person

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s