Escriu cada dia

De mica en mica vaig avançant en la remodelació del blog que m’he proposat. Cada dia reviso algunes entrades i les completo i les adapto a la nova filosofia que li estic donant.

Ahir vaig veure una pel·lícula de què no havia ni sentit parlar. Surt molt la Sigourney Weaver, però la protagonista és una jove desconeguda per a mi. Es diu Margaret Qualley i trobo que fa un molt bon paper. La pel·lícula és recent, de l’any passat. Va d’agents literaris i d’escriptors, i dels seus somnis i de les seves rareses. Es titula “My Salinger Year”, que trobo que és un títol encertat, sintèticament i metafòricament descriptiu de la història que ens explica. Però en espanyol li van posar un de poc imaginatiu: “Sueños de una escritora en Nueva York”.

Naturalment, així que vaig acabar el visionament, vaig comunicar als Lletraferits Distants que m’havia agradat molt. Em vaig sentir en l’obligació de compartir la meva descoberta amb ells, que passen les mateixes angúnies que jo. La pel·lícula mostra que la inseguretat i la por mai abandonen als aprenents i que de vegades acompanyen tota la vida als escriptors consagrats.

“Escriu cada dia —diu en Jerry—, ni que sigui quinze minuts. Fes que aquesta estona esdevingui el teu santuari i no l’abandonis ni deixis que ningú el profani mai”.

A primera hora del matí ja havia contactat amb els meus companys de fatigues. El WhatsApp és un gran invent que en aquesta ocasió m’havia servit per a fer-los partícips de la convocatòria d’un concurs de microrelats. Mil dos-cents caràcters, espais i títol inclosos. El relat ha d’incloure les paraules “quaranta anys”, per a commemorar que el Concurs Literari Vila de Mont-Roig els fa enguany.

Com diu l’Òscar, aquest estiu se’ns ha girat feina.

2 thoughts on “Escriu cada dia

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s