Records narrats

Vinc del barber i de fer quatre compres. El termòmetre de la farmàcia del passeig marcava que estem a 30 graus. Sigui precís o no el que diu, el cert és que el dia promet ser molt calorós, tal com pronosticava ahir al vespre l’home del temps de TV3. Diu que som immersos en una altra onada de calor i que la temperatura continuarà pujant un o dos graus cada dia fins divendres, quan començarà a davallar. Així que, un cop endreçada la compra em posaré ben fresc i passaré les pitjors hores del dia tancat a casa, fins al vespre, quan l’Anna ja haurà acabat de treballar i la convidaré a prendre una orxata a la Rambla. Aquests dies de temperatures tan altes, cal ser curosos i evitar l’exposició a la radiació solar, especialment les criatures i les persones grans. També cal ser curosos amb el que fem al bosc, o a prop, que ja portem dos grans incendis en pocs dies deguts a negligències humanes.

Ahir ja vaig presentar un relat al concurs de Mont-Roig del Camp. Tant com em queixo sempre que la inspiració m’ha abandonat i, ves per on, en aquest cas la cosa ha sigut ben ràpida. Últimament —podria dir d’ençà que estem casats i no diria cap mentida—, de tant en tant llegeixo en veu alta per l’Anna. Ella, mentrestant fa labor. D’un temps ençà, li ha donat per aquí i fa coses que agraden a amics i coneguts i li encarreguen. Ara fa un top per a la (futura) consogra i està molt enfeinada. El cas és que matem una estona fent aquestes activitats simultànies. És una novel·la de dones —no en sentit pejoratiu sinó en el sentit que elles i els seus sentiments i les seves reflexions en són les protagonistes— i està ambientada a Mallorca i alguns dels personatges parlen de sa manera de ses illes. Llegir frases i expressions mallorquines va activar els meus records i em va fer evocar el temps que jo treballava per un filatèlic mallorquí establert a Barcelona.

I, a partir d’aquí, la casualitat que ja fes més de quaranta anys d’això, la imaginació i dos dies d’esforç han fet la resta i he compost un relat de 1.199 caràcters, títol i espais inclosos, que espero que sigui entenedor.

Aquesta imatge del pantà de Sant Llorenç de Montgai, presa des del Tren dels Llacs, està en camí de convertir-se en la millor valorada de la meva trajectòria a Instagram. La hi he posat per a il·lustrar aquesta entrada perquè el tren és un lloc evocador de records, per a mi.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s