Sort d’amics

Tornant de Sort, al cotxe, recordava els dies de joventut que anava d’excursió amb la meva colla d’aleshores. Eren sortides senzilles que jo organitzava des de la bona voluntat, malgrat la meva inexperiència. No és que ara sàpiga gaire més de muntanyisme; és que aleshores no comptava ni tan sols amb l’expertesa que atorga l’edat.

En mig del silenci que regnava en aquell moment —el Ramon conduïa i el Miquel copilotava pensarós mentre el Martí i el Joan feien un cop de cap— jo evocava aquells dies que passava sencers fora de casa perquè anava amb els amics a caminar per la muntanya. Marxàvem molt d’hora i tornàvem tard, sobretot perquè la logística era complexa, no com ara, que amb els cotxes arribem a tot arreu i no depenem d’horaris de trens que mai es complien ni de fràgils combinacions amb busos mig desballestats que ens acostaven esbufegant a l’inici de les nostres travessies.

Rememorats ara, semblen temps heroics. Dic que semblen, perquè els vertaders herois van ser els nostres predecessors, els precursors de la nostra afició per la muntanya i de totes les activitats que se n’han derivat—, perquè s’havia de tenir molt amor per la natura i moltes ganes de passar unes hores immergits en ella, per a complicar-nos la vida com ens la complicàvem.

El fet és que aquesta rememoració em va venir al cap per les similituds i per les diferències que existeixen entre l’experiència viscuda ahir i les de temps que ja són molt pretèrits. Ahir vaig conèixer deu persones que no coneixia de res que em van acollir sense recances i amb afecte. Són gent noble, excursionista, d’aquella que saluda tothom qui es creua en el seu camí, que acull i que ajuda a qui li calgui. Són gent que s’accepta tal com és, amb totes les seves virtuts i tots els seus defectes, perquè, per sobre de tot, per ella el que preval és la lleialtat, l’amistat.

Després de tot un matí de muntanya i de compartir taula, informació, confidències i riures, jo ja no puc considerar aquesta gent més que com els meus nous amics.

20200118_080230030_iOS20200118_093623565_iOS20200118_100746346_iOS20200118_181532000_iOS20200118_114511584_iOS20200118_121033902_iOS20200118_150349000_iOS

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s