Globus

De bon matí han passat globus per sobre dels nostres caps. Ha començat una edició estranya de l’European Balloon Festival de què tan orgullosos ens sentim els igualadins. Avui el vol homenatjava els sanitaris de la Conca d’Òdena per la seva abnegació durant la crisi de la Covid-19 que, malauradament, ja torna.

El cel està ennuvolat i han caigut quatre gotes, però no plou. Sóc a la terrassa, on s’està molt bé per la fresca que fa encara.

Avui he decidit trencar rutines, intentar canviar l’ordre (que m’és més) natural de les coses que acostumo a fer i llegiré a continuació d’escriure aquestes primeres línies, a veure si així, descansat i desemboirat, gaudeixo més de la lectura. Quan m’hi poso a les tardes m’abalteixo al cap de poques pàgines i he de deixar-ho estar. Ja sigui per la solitud en què em trobo a casa o per la calma que hi regna, ja perquè no descanso prou bé a les nits i vaig curt de son, quan em poso a llegir m’agafa un ensopiment profund i em sobrevé una letargia a la qual no puc resistir-me. No obstant això, ahir, més cap al vespre, vaig fer una bona empenta i he avançat força en la investigació del cas Roseanna.

Avui ha de venir l’Halyna, així que aprofitaré l’estona, fins que ella no arribarà, per a estudiar el material que ens ha remès el comissari Kafka des dels Estats Units. Quan l’Halyna començarà a feinejar, marxaré a fer encàrrecs i quan tornaré ella ja haurà enllestit la cuina i jo podré entrar-hi per anar embastant el dinar. Dinar per a tres, avui, que la Paula encara no ha tornat de la seva estada a Les Tres Cales amb les amigues de la universitat, i la sogra ja se’ns està independitzant.

La col·laboració de la policia americana està esdevenint fonamental. Després d’haver visionat molts minuts de pel·lícula súper 8 d’un turista americà que viatjava en el mateix creuer que la Roseanna, disposem de nous elements per a considerar com a sospitós a un individu que apareix al seu costat en diversos moments de la filmació. Encara no l’hem pogut localitzar, no és fàcil, perquè, contràriament als creueristes que fan el viatge sencer en cabina i estan controlats des del principi amb nom, cognoms i nacionalitat, en aquest cas es tracta d’un passatger de coberta que fa un trajecte intermedi a qui no es demanen les dades. Però, aparentment, el cercle s’estreny.

Quan ja estava a punt de marxar, el Ramon m’ha trucat. Que si em venia de gust que féssim un cafè, m’ha preguntat. I ens hem trobat a Cal Font i hem pres el cafè a la terrassa del Silu. El sol, que ha acabat apareixent tot i que els núvols no han marxat del tot, ja començava a picar. Hem xerrat una bona estona, de tot una mica, de la salut nostra i de la família, de les vacances, complicades de planificar enguany i de les ganes que té d’anar al Delta del Llobregat, que ha llegit un parell d’articles que encara li han estimulat més el desig de fer l’excursió que jo estava preparant quan va començar el confinament. Jo li he dit que haurem d’esperar a la tardor, que ara faria molta calor caminant per aquells plans.

Quan he deixat al Ramon he anat a fer una mica de compra i he arribat acalorat a casa. Potser no en fa tanta com ahir, però déu-n’hi-do. La resta, fins ara, ha anat com estava prevista, excepció feta que, al final, només hem sigut dos a dinar, que el Nil ha quedat a última hora amb uns seus amics.

Les notícies sobre la Covid-19 no són encoratjadores. Tot i les mesures de prevenció que van prenent les autoritats sobre la marxa, els nous contagis continuen creixent i ho fan a un ritme preocupant. I aquests brots ja estan afectant negativament a la recuperació econòmica que es pretenia quan es va decretar el desconfinament. És una de les coses que hem parlat amb el Ramon, que la gent està espantada i anul·la reserves que havia fet així que ha vist que hi ha rebrots.

One thought on “Globus

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s