Patiment entre lladres i penitents

Avui he patit de valent a la pujada fins a l’ermita de Sant Joan de la Muntanya, a Montblanc, i això m’ha fet pensar seriosament en el meu estat de forma, que deu ser més deplorable del que em pensava. O de salut, però no crec, perquè em trobo bé i ben mirat tampoc és que m’estigui assegut al sofà tot el dia sense fer res. Al contrari, no paro quiet, sempre fent coses a dins o a fora de casa, incloent-hi caminar cada dia algunes estones. Des que tinc la polsera intel·ligent que faig les 8.000 passes diàries que recomana, com a mínim. Quan nota que porto assegut massa estona, m’avisa i jo sempre procuro fer-li cas.

Però amb tot i amb això, també he de reconèixer que fa dies que estic capficat amb la ressenya del viatge a Glastonbury i no me’n surto ni em rendeixo, i m’estic més estona de l’habitual assegut davant l’ordinador barallant-me amb el teclat. En fi, que mai en tenim prou de tot el que voldríem.

És clar que veient el perfil del recorregut que hem fet avui, hauria de consolar-me una mica. Ni que sigui només una mica, perquè per a mi superar 400 metres de desnivell en els 3 primers quilòmetres ha estat com una gesta, perquè les meves cames sempre han sigut com els motors dièsel i els ha calgut escalfar-se abans de poder donar el seu màxim rendiment.

20190516_150702417_iOS

Després d’esmorzar a l’ermita, hem anat resseguint la cinglera a peu de paret pel Roquer del Penitent i hem visitat la Cova del Lladre, l’avenc que utilitzava el bandoler Joan Serra, anomenat La Pera, per a amagar-se de la justícia. Ningú no recordava la cançó que li va dedicar en Lluís Llac i l’he buscat per Internet i l’hem sentida allà mateix.

És un paratge preciós, un paradís pels escaladors, però un trencacames pels caminants. Després, com a recompensa, ja ve la baixada, molt ràpida. Una excursió molt bonica però exigent.

 

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s