El temps dels dubtes

He acabat “El vigilant en el camp de sègol”. Espero parlar d’ell, del que m’ha semblat, més endavant, un cop estigui més documentat sobre Salinger. De moment, de cop al bot, diré que he passat una setmana molt distreta llegint aquesta crònica de tres dies de la vida d’un adolescent escrita per ell mateix. I afegiré que trobo molt meritori que l’autor fos capaç d’escriure com s’expressaria un jove inadaptat i, probablement, amb algun problema psicològic no resolt, que ha sigut expulsat de l’institut  

La Paula em comentava dissabte que està encantada amb els llibrets de la col·lecció “Petits plaers de Viena”. Ahir, abans d’anar-se’n a La Ràpita, em portava al despatxet “Bon dia, tristesa”, de Françoise Sagan. Jo no li ho havia demanat, però me’l prestava motu proprio amb el desig que gaudís de la seva lectura. El vaig col·locar al capdamunt d’una petita pila de llibres que tinc sobre l’escriptori. Avui, justament, Colònia de Llibres, un compte literari d’Instagram que segueixo com a “El mussol d’Aqualata”, n’ha tret una ressenya laudatòria i això ha intensificat les ganes de llegir-lo que m’havien vingut. I ara no sé què fer.

Un cop acabat “El vigilant…” tenia previst reprendre “El tiempo entre costuras”. Ja vaig explicar que intercalava la novel·la de Salinger per la comoditat que representa llegir a la platja un llibre de butxaca. Però, si he de ser sincer, em fa molta mandra enfrontar-me de nou a tanta paraula sobrera com trobo que hi ha a la novel·la de la Dueñas.  Si no fos que l’hem de debatre en el proper club de lectura, és molt probable que ja l’hagués abandonat.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s