Interlocutor

Ahir, una part molt gran de la majoria del poble de Catalunya va manifestar amb tanta vehemència el seu desig d’independència que va escenificar-lo a la Diagonal de Barcelona perquè fins i tot els rucs entenguessin el missatge.

Quan parlo d’una gran part de la majoria de catalans, parlo amb propietat, ja que, després de les enquestes recentment publicades per un diari hostil, ara ja podem parlar de més del 50% de ciutadans de Catalunya que estan a favor de la República catalana independent.

Per això em costa d’entendre que un estadista que para tanta atenció al moviment de les seves mans i a la modulació de la seva veu, no sigui capaç de copsar la realitat catalana. Efectivament, el mateix dia que el poble català enderrocava simbòlicament els obstacles que li impedeixen ser lliure, el Presidente del Gobierno Español, deia que a Catalunya hi ha un problema de convivència.

De debò, Sr. Sánchez? Vol dir que un país on es congrega més d’un milió de persones per manifestar el seu desig de llibertat sense provocar ni un sol incident, té un problema de convivència? Una de dues: O el seu amic Iceta l’està enganyant, o vostè només s’informa a través de les televisions espanyoles, cosa que ―permeti’m que li digui― seria molt greu en algú que aspira a passar a la història.

Catalunya, només té un problema i no és de convivència, sinó de connivència: la de vostès amb els esvalotadors violents de l’extrema dreta, que els atorga impunitat per a actuar al seu aire. Potser és que tenia recent la informació sobre les agressions que van protagonitzar els seus socis del 155 dos dies abans ―rabiosos després d’una fallida concentració―, i per això vostè es va confondre ahir al Congreso de los Diputados en fer el seu diagnòstic sobre Catalunya.

Digui’m sincerament, creu que els catalans podem considerar-lo un interlocutor vàlid en cap negociació? Perquè jo penso que no, que algú que està més pendent de mirar-se el melic que de veure el que passa al seu entorn en el país que governa, no serveix com a interlocutor.

 

 

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s