Gossos

Gent que escriviu i ja teniu experiència, una pregunta. Us ha passat mai que desperteu amb una frase que no us podeu treure del cap?

A mi m’ha passat avui: Hi ha gossos que es diuen Tan, però jo al meu li dic Tam.

Puc iniciar un bon relat amb això, o és que estic molt malament?

.

No és veritat que jo tingui gos. N’he tingut, però ara no. I no hi ha expectatives que en tingui, a curt termini. Més endavant no m’importarà gaudir de la seva companyia i fidelitat. A canvi, jo en tindré cura.

I quan això passarà, seré un bon ciutadà i recolliré els seus excrements i cuidaré que no pixi a les parets ni al mobiliari urbà. I el portaré lligat, perquè hi ha gent a qui no agraden els animals i n’hi té por.

No faré com aquell senyor de l’altre dia ―jo anava per camins dels afores de la ciutat―, que havia deixat anar un gos de respectables dimensions que, en veure’m de lluny, va arrencar a córrer cap a mi bordant. I per més que l’home el cridava, el gos no hi creia i continuava avançant.

Sense perdre’l de vista, jo buscava un pal o una pedra amb què defensar-me. Al final, tot va quedar en no res. L’animal va passar de llarg uns quants metres i, girant-se, es va aturar a esquenes meves, bordant, però no em va fer res.

Ni gràcia em va fer. I, amb la situació ja calmada, vaig cridar, perquè l’home em sentís allà lluny, on era: Un gos que no et fa cas hauries de portar-lo lligat, animal!

One thought on “Gossos

 1. Bé, jo més que escriure pico lletres i experiència tampoc tinc, però…
  A mi em passa amb les lletres de les cançons, quan em llevo amb una ja m’acompanya tot el dia. El problema és quan la cançó no m’agrada.

  Gossos sí que he tingut, ara i des de fa anys em conformo amb el gos de la meva neboda que el pobre ja està molt gran.
  I com tothom algun contratemps caní he tingut, així que molt ben trobat “l’animal” de l’últim paràgraf.

  Comença sense por el relat, ho esperem.

  Liked by 1 person

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s