Encara no plou

S’acosten nuvolades i això, encara que sembli un contrasentit, tal com està el tema del temps, és una bona notícia. Així que avui, a l’espera que caigui l’anhelada pluja i ens refresqui encara més, ha baixat una mica la temperatura i fa una calor més pròpia del temps en què estem.

Des de fa poc, hi ha contenidors de Càritas escampats per tota la ciutat. Els han posat per a recollir roba i calçat usats i són al costat dels contenidors de reciclatge. El senyor Poblet, doncs, en té un a escassos 50 m de casa seva i, no obstant això, ha agafat dos parells de sabates que ja no es fan servir i, amb l’excusa d’estirar les cames, ha anat a donar-los al lloc on hi havia anat sempre, a la seu d’aquella organització humanitària, a l’altra punta de la ciutat.

Aqualata no és gaire gran. No hi ha res que sigui massa lluny i el senyor Poblet acostuma a anar caminant a tot arreu. Avui ha sortit de casa proveït dels auriculars. Volia gaudir la passejada escoltant la música tranquil·la que programa l’emissora lounge que més li agrada d’Internet. Però de seguida s’ha adonat que no sentia res. O gairebé res i ha reprimit la reacció instintiva d’apujar el volum, que sap que no és bo per les orelles i pot lesionar els timpans. I s’ha esgarrifat de pensar que, en condicions normals, ni ens adonem del nivell de decibels que suportem a les ciutats. Ja hi estem avesats.

Si volia escoltar música, l’alternativa consistia a buscar carrers més tranquils, menys transitats pels vehicles, que algun hi ha. És estiu i se suposa que no hi ha d’haver tant de trànsit, però a Aqualata circular sempre és complicat. I ara, encara més, que s’acosten eleccions i la ciutat està ocupada per maquinària pesant i potes enlaire. En mitja hora escassa el senyor Poblet ha arribat al seu destí i ha pogut deslliurar-se de la seva càrrega.

De tornada a casa, per a allargar la sortida, ha entrat a una llibreria i ha agafat unes Moleskine, per a fer anotacions. Diuen que Hemingway ja feia servir aquestes llibretes. Per un moment el pensament ha dut al senyor Poblet als dies que “París era una festa” i Hemingway escrivia a mà, i l’ha vist a la terrassa de la Closerie des Lilas omplint de contes les seves Moleskines, assegut a una taula rodona de marbre i perfil de llautó. Però ni aquests són aquells temps ni ell és Hemingway. De fet, encara no ha acabat d’omplir la llibreta que té encetada; així i tot vol tenir-ne de recanvi. Sempre ha volgut prendre notes; tanmateix, no ho fa prou i s’ha proposat fer-ho més, en el futur. També està capficat a aprendre a parlar-li al telèfon perquè li guardi una idea, una frase o un pensament, quan li venen, que ja no és sovint.

Després s’ha acostat a la zona dels llibres. Els primers els ha vist en una tauleta baixa i eren de la Megan Maxwell, una autora que agrada a la seva esposa. Entre ells hi havia una trilogia recollida sota la denominació “Les guerreres Maxwell” i a la ressenya de la faixa que les unia ha pogut llegir que les novel·les estan “ambientades en els bonics paisatges d’Escòcia a l’època dels Highlanders”. “Caram”, ha pensat. I ha decidit comprar-los per a oferir-li com a regal per la seva onomàstica, que era ahir, i el va agafar amb els pixats al ventre, enfebrat com estava acabat de tornar del seu viatge. 

I, allà mateix, però a les postades, el llom d’un llibre prim que estava ben atapeït entre altres li ha cridat l’atenció ves a saber per què. Hi ha anat directe i l’ha tret del seu lloc i ja no hi ha tornat. Era una novel·la de la Maggie O’Farrell, “L’estranya desaparició d’Esme Lenox”, molt ben considerada per la crítica del moment. Però allò que ha fet que el senyor Poblet es decidís a comprar-lo és que a la contratapa es llegeix “Davant l’imminent tancament de l’hospital psiquiàtric d’Edimburg…” i ha recordat que les casualitats no existeixen.

I ja no li ha cabut cap més dubte: Escòcia ha entrat al seu cor i no marxarà.

Aquí, encara no plou.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s