Calor de primavera

Només llevar-se, el senyor Poblet ha obert la finestra del dormitori i ha vist el cel de color gris brut. Per un moment ha cregut que es tractava d’un altre núvol de pols sahariana, però li faltava el matís sorrenc característic del fenomen i ha descartat la teoria. Aleshores ha pensat que podia tractar-se de fum, de cendres procedents d’algun dels incendis que assolen el país. No seria tan estrany —s’ha dit—, ja ha passat altres vegades. Però no sentia aquella olor de fum i de fusta cremada que notava l’any passat quan hi va haver el gran incendi a la comarca. Definitivament —ha conclòs—, era que el sol es llevava mandrós i s’arraulia entre els llençols.

Encara és primavera i, així i tot, fa calor d’estiu. I a més hi ha la sequera que arrosseguem de fa temps; d’aquí tants incendis. És el canvi climàtic, diuen els experts, però els estats no fan res, o no fan prou al respecte i la situació empitjora cada dia. Les persones tampoc estem prou conscienciades de la gravetat del problema i el planeta no pot més, no dona l’abast i no pot regenerar-se al mateix ritme que nosaltres el deteriorem.

Una pena —pensa el senyor Poblet—, que es fa gran i és conscient que ha d’aprofitar les oportunitats que la vida li presenti mentre ell estigui en situació d’aprofitar-les, que al cementiri no cal anar amb diners. La seva esposa és del mateix parer, i és per això que han fet un cop de cap i han decidit invertir una part dels estalvis en fer un circuit de cinc dies per les Highlands, les Terres Altes d’Escòcia. Tots dos saben que no les trobaran en estat pur, però tot i les carreteres d’asfalt i algunes altres modernitats, esperen gaudir de paisatges meravellosos com n’hi ha pocs i de la màgia de racons que són únics.

Viatjaran en petit comitè, set persones en una furgoneta conduïda per un guia que és o parla espanyol. Està molt il·lusionat i aquests dies, des que ha tornat de fer el Camí de Cavalls amb els seus amics, el senyor Poblet s’ha dedicat a localitzar la volta que volien fer i a contractar-la. També ha reservat ja l’hotel d’Edimburg, on dormiran en arribar a Escòcia i abans de tornar a Catalunya. I l’avió, és clar. Només hi ha una companyia que ofereixi vols diaris i directes des de Barcelona. I, casualment o no, s’escau que el personal de cabina d’aquesta aerolínia acaba de convocar una vaga que, tot i que en principi no ha d’afectar els seus trajectes, ha introduït un element d’incertesa en els plans del matrimoni Poblet. Falten dies, encara, però ja tenen molt avançada la preparació del viatge; no marxaran fins d’aquí a un mes. No obstant això, al senyor Poblet no li agrada deixar caps per lligar i va fent de mica en mica.

Aquesta activitat, entre altres coses, l’ha tingut prou ocupat aquests dies. Per això no ha escrit res en el seu diari des que va completar les anotacions de Camí de Cavalls. També ha endreçat les moltes fotografies que va fer i ha editat amb elles una animació que ha publicat als seus comptes d’Instagram i YouTube. Tanmateix, avui ha decidit seure al teclat. Un avió dels bombers acaba de sobrevolar Aqualata i això indica que algun incendi continua actiu. Des de fa cinc dies és un contínuum, i, això no obstant, avui hi ha bones notícies: sembla que ja es retira l’onada de calor que s’ha patit les últimes setmanes.

Que la calor afluixi sempre ajuda a concentrar-se, però sobretot, el que ha decidit al senyor Poblet a obligar-se a escriure és que ara li venen uns quants dies que sap segur que no podrà fer-ho. A casa hi haurà molt d’enrenou. Els ha arribat el torn i per fi demà vindran paletes i lampistes a remodelar el bany.

I és que, com deia, el senyor Poblet es fa gran i ha arribat el moment de canviar la banyera per un plat de dutxa abans no sigui massa tard i hi hagin de córrer.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s