2022: dimarts, 1 de març

La colònia ucraïnesa de l’Anoia ha organitzat un punt de recollida d’ajuda humanitària per socórrer els compatriotes agredits per Putin. Ahir hi vaig anar; els portava tres abrics i una manta, i una bossa plena de material sanitari bàsic, per a cures. El xicot que ho coordinava tot em donà les gràcies amb llàgrimes als ulls. Jo em vaig posar a plorar i vaig haver de marxar. En aquells moments hi havia força gent, ajudant. I també arribaven molts cotxes carregats d’embalums que ells ficaven en una furgoneta groga que tenien aparcada sobre la vorera. Tan bon punt com estaria plena, marxaria a creuar Europa. Segons diuen, n’hi ha que no pensen tornar, disposats a agafar les armes.

Avui no han operat al Ramon, finalment. Li han fet tres infiltracions que han de ser suficients. Per a una temporada, si més no. L’equip mèdic que l’havia d’intervenir ha valorat la seva situació actual i ha decidit que l’operació no era adient i han renunciat a fer-li. Encara és a l’hospital, esperant que l’autoritzin a marxar. Acabo de parlar amb ell i està tan bé com es pot estar després de tres punxades a l’esquena. Per si no ho tenia clar, m’ha dit que aquesta setmana descansarà i no anirà a la muntanya. És molt de la broma, el Ramon.

A nosaltres, els caminadors, avui les coses tampoc no ens han sortit com prevèiem. Jo havia proposat la sortida, però no vaig saber veure sobre el plànol que després del Castell de Claramunt, s’havia de baixar per un camí d’aquells penjats que tant em fan patir. El trac que seguíem, gravat per algú que no té vertigen, preveia tornar a l’inici de l’excursió per aquell mateix camí. Així que hem arribat a un lloc segur, he reunit als meus homes i els he dit que “la ruta serà la ruta”, però que avui l’alteraríem i no tornaríem per allà. Des del Pujol de la Guàrdia hem tornat a La Pobla per una combinació de pistes i corriols tranquils d’entre els centenars que n’hi ha. La cosa ha quedat curta, 7 km i 300 m de desnivell, però jo ja n’he tingut prou.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s