2022: dimecres, 2 de febrer

He dedicat el matí a qüestions domèstiques i a escoltar el podcast de l’últim programa de Narranación. En aquesta ocasió, les convidades eren dues dones que havien participat en el capítol anterior de la revista en paper. El resultat de la seva col·laboració es titula “L’hoste”, que és un relat de la Berta Creus il·lustrat per la Marina Pedrós.

A mi em sembla que ens parla sobre el sentit de la vida i de la solitud que ens pot ofegar, fins i tot quan aconseguim amb esforç i sacrifici allò que tant desitgem. Val a dir que, segons que han explicat elles mateixes al programa, la col·laboració va ser molt estreta i mútuament inspiradora, fins al punt que els conductors les han convidat a plantejar-se de fer més coses juntes en el futur.

Han parlat de moltes coses, però jo no pretenc fer-ne un resum, sinó destacar que han comentat que, a diferència d’altres creadors, no treballen amb esquemes previs, que un cop comencen, les idees van prenent forma i flueixen i encaixen de mica en mica fins a culminar en el relat o la il·lustració final, i que això mateix, o una cosa molt semblant, em passa a mi.

I ara aclareixo que no vull establir comparacions entre elles i jo. Tinc clar que jo jugo en una categoria diferent i que el que faig és escriure per a no estar quiet i sentir-me viu. Però m’ha fet gràcia coincidir amb elles i comprovar que no soc l’únic que improvisa a partir d’una minsa idea embrionària. Jo avanço amb els ulls clucs i, quan acabo, corregeixo i dono forma fins a avorrir-me de fer-ho.

Només aleshores dono per definitivament bo el que he escrit, perquè arribar a avorrir-me és l’única manera de saber que no hi tornaré en molt de temps. Perfeccionista com soc, si mai hi tornés, segur que retocaria coses.

Encara que, ben mirat, també podria ser perquè, passat el temps, ja veuria les coses d’una altra manera.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s