Sant Magí de Brufaganya

En Magí fou un eremita nascut a Tarragona durant el segle III que decidí retirar-se per a dedicar la seva vida a l’oració i a la contemplació. En Magí va viure en solitud en una cova que no era més que una exigua cavitat que s’obria en un cingle de la Serra de Brufaganya. Al peu d’aquell cingle, el segle XIII ja existia una església dedicada a la glòria d’en Magí, ascendit a la categoria de sant pels miracles que feia. 

Diu la llegenda que les prèdiques d’en Magí aconseguien moltes conversions a la fe cristiana i que, quan l’emperador romà Dacià en va tenir coneixement, el va fer detenir i empresonar, confiant que  així abjuraria de la seva religió. La tradició també explica que en Magí va ser alliberat per uns àngels i que va tornar a la seva cova.

Això va enfurismar en Dacià, que va ordenar als seus soldats perseguir-lo fins a capturar-lo i degollar-lo allà on el trobessin. Els soldats romans el van trobar allà on havia viscut durant trenta anys. A les proximitats del seu cau el van fuetejar tan severament que els propis flagel·ladors acabaren esgotats i, assedegats, demanaren aigua a canvi de deixar-lo lliure i en pau. 

Fou llavors que en Magí va donar tres cops de gaiato sobre la roca viva i que de la roca viva rajaren tres fonts que encara no s’han esgotat. No cal dir que els romans no van complir la seva promesa i que el mataren allà mateix.

Avui, en la nostra caminada de dimarts, la colla gairebé al complet s’ha acostat a aquest racó tan vinculat amb la nostra ciutat. A Igualada, com a Tarragona, per la festa major també arriba l’aigua de les fonts miraculoses de Sant Magí de Brufaganya.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s