Boira

Sempre començo el dia amb la mateixa rutina. Em llevo, obro la finestra per a ventilar l’habitació, faig la toaleta al bany, vaig a la cuina a fer el cafè i torno al dormitori a fer-me el llit. Després em dutxo i em vesteixo.

Tanmateix, convé que el lector sàpiga que era a finals de la tardor quan es produïren els fets que narro. Hi havia boira i jo havia vist que era particularment densa en obrir la finestra després de llevar-me. La nostra ciutat sovint es lleva emboirada i no vaig parar esment, però aquell dia, com dic, la boira era especial, molt humida, molt freda i tan espessa que havia fet desaparèixer la xemeneia que presideix la plaça on visc.

Després de fer el cafè, en anar a fer el llit, me la vaig trobar a dins del dormitori. Jugava a espessir-se i esclarir-se alternativament i, en veure’m aparèixer al pas de la porta, tot d’un plegat es va arraulir en un racó, com avergonyida per haver sigut descoberta. No obstant això, el seu penediment no era més que un miratge, ja que tot seguit, tota cofoia, em digué, que havia vingut a demanar asil.

Jo no sabia que les boires tinguessin problemes de dissidència política en el seu món, però sol·lícit i solidari em vaig apressar a assegurar-li que la protegiria dels seus perseguidors, fossin qui fossin, i que l’ajudaria a regularitzar la seva situació en el meu món.

Aviat farà sis mesos i la boira no ha mogut ni un dit per a arreglar els seus papers. Ara viu instal·lada en el meu pis i jo visc instal·lat al seu ventre com un fetus, fagocitat, perquè tot seguit de presentar-se i declarar les seves intencions de quedar-se, es va escampar per tota la casa i em va engolir.

Ja no reconec la meva llar, res no és on hauria de ser, ni la porta de casa. No puc fugir, estic atrapat entre quatre parets i estic desesperat perquè sempre tinc el cap enterbolit. És com viure enterrat en vida. Però el que porto més malament de tot són aquests tremolors tan horrorosos que tinc provocats pel fred i la humitat.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s