Un preu molt alt

Els bombers donen per controlat el foc i ara només roman al lloc de l’incendi un reten que vigila que no revifi. El perill ha desaparegut i la por s’ha dissipat. Els amics de la colla més afectats estan bé i llurs cases no han patit desperfectes, tot i que van haver d’abandonar-les per precaució. Ens podem relaxar. Després de dos dies de preocupació i d’incertesa, ara la vida pot reprendre la normalitat. Una normalitat diferent de l’habitual. Els veïns de la franja calcinada per les flames no sabran avenir-se fàcilment a un entorn desolador que no és el seu.

L’Alzina de Can Gol ja és història. Calculen que tenia prop de cinc-cents anys de vida i ara ha hagut de sucumbir a les flames d’un incendi monstruós quines causes encara no són conegudes. Ja es descarta un origen natural. La caiguda d’un llamp ens hauria resignat més fàcilment, però el foc es va iniciar per alguna causa relacionada amb l’activitat humana, ja fos una burilla, ja la guspira d’un motor. No se sap si hi va haver intencionalitat i potser no se sabrà mai. Sigui com sigui, els amants d’aquesta terra estranya que és l’Anoia, entre els quals m’incloc encara que sóc vingut de fora, ja no podrem fer-nos aquelles fotografies en què l’alzina centenària ens emparava amb braços imponents i protectors. Una gran pèrdua, sens dubte. El símbol del preu tan alt que hem de pagar per un descuit o una irresponsabilitat.

Ràbia, impotència i decepció és el que sento.

Un preu molt alt
L’Alzina centenària de Can Gol el novembre passat, l’últim cop que hi vam estar.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s