Quadern d’estiu

Avui és el primer dia de juliol i m’he assegut a escriure carregat amb alguns bons propòsits. Un d’ells és el de portar un diari en què reflectir les incidències, reflexions, pensaments… que es produeixin en els pròxims dos mesos, una mica com els quaderns d’estiu que els mestres recomanen de fer als escolars perquè no s’avorreixin i, sobretot, perquè no perdin el bon costum de mantenir actiu el cervell treballant una mica cada dia. He decidit que serà una variant o una extensió del “Diari d’un aprenent” i el titularé “Quadern d’estiu”, tal qual.

Ahir al vespre, en la trobada quinzenal que duem a terme, els lletraferits distants ens vam acomiadar fins passat l’estiu. Fins ahir, havíem intercanviat, analitzat i comentat texts que ja teníem redactats, però ara ens hem proposat fer deures durant la canícula i presentar-nos a primers de setembre un relat de nova producció de tema i extensió lliures. Pensem que estímuls com aquest activen la nostra creativitat i la nostra imaginació. Inspiració és el que creiem que ens falta en aquests moments, idees sobre què abocar les nostres habilitats narratives i millorar-les per a créixer com a aprenents d’escriptor. Estem segurs que els reptes i la col·laboració que vam iniciar arran del curs d’escriptura que vam compartir ens faran avançar, així que endavant!

Vet aquí el segon propòsit, copsar una idea i imaginar una història al seu voltant. Admiro els escriptors que saben descriure els llocs que visiten i les sensacions que els provoquen. És un fet que els relats de viatges m’atrauen i havia contemplat la possibilitat d’aprofitar el repte dels lletraferits per escriure’n un. És evident que l’estiu és temps de desplaçaments, però nosaltres —ara em refereixo a l’Anna i a mi— aquest estiu no tenim previst viatjar i els desplaçaments que farem seran domèstics i no sembla que hagin de ser emocionants, a priori. Però qui sap? De vegades l’aventura sorgeix on menys se l’espera, encara que no és probable en el nostre cas. Així que no sé què escriuré i també és per això que he decidit engegar el quadern, perquè penso que, estant amatent a allò que passa al meu entorn per a reflectir-ho després per escrit en el paper, alguna bombeta s’encendrà en l’interior del meu cap que em permetrà desenvolupar una història.

Però no acaben aquí els meus desafiaments de cara al temps immediat. Encara en tinc dos més. Un és la confecció de l’àlbum del nostre casament i viatge de noces. Ja estic retocant les fotografies, enquadrant, redreçant, retallant… El nostre va ser un casament civil molt íntim i no vam voler tenir fotògraf. El record gràfic que en tindrem serà un recull de les instantànies preses amb els telèfons mòbils pel nucli més central de les nostres famílies. El viatge de noces ha sigut curt i a un lloc proper, perquè la situació obligava a ser prudents. La pandèmia que encara patim limitava les possibilitats, però també ha sigut per decisió nostra, que hem cregut que calia “fer país” i no travessar fronteres. Quant a la durada, a hores d’ara l’Anna i jo estem d’acord en el fet que més d’una setmana ens acaba semblant massa dies fora de casa. Però, així i tot, al final hem reunit unes quantes fotografies, moltes, com és habitual en l’era digital, i hauré de fer una bona tria. Fer un àlbum no és cap novetat per a mi. Ja n’he fet d’altres, bastants, i sé com fer-los. Però ara la dificultat raurà en el fet que l’ordinador nou funciona amb un sistema operatiu que no suporta el programa que utilitzava abans i he hagut de buscar un altre, i ja se sap que les primeres vegades sempre són més complicades.

Per últim, m’he proposat reestructurar el blog i revisar el seu contingut. He decidit que el català serà la llengua exclusiva i penso eliminar tot allò que està escrit en idiomes estrangers. La intenció inicial és que el menú tingui pocs apartats per a facilitar la navegació del visitant, i que aquestes seccions sempre tinguin relació amb la meva producció literària.

Per bé o per mal, més d’hora que tard, així serà.

One thought on “Quadern d’estiu

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s