Anorreament

Recentment he publicat una entrada al blog que vaig titular “Hotel Estupor”. En aquell moment, no se m’acudia cap títol que s’avingués al contingut i vaig acabar component-lo combinant part dels títols de dos llibres. Un l’acabava de llegir i l’altre tot just el començava, però no ha sigut fins ara, quan he fet una relectura del que havia escrit llavors, que m’he adonat que podia tractar-se d’una combinació afortunada i que “Hotel Estupor” podria ser un títol escaient per a un relat o un recull de relats.

Sovint em passa, com ara mateix, que donant voltes i més voltes a una idea poso en qüestió el significat que una paraula té per a mi, i aleshores sento la necessitat de recórrer al diccionari per a sortir de dubtes al respecte. I, efectivament, tal com pensava —encara que jo ho hauria expressat d’altra manera, que quedi clar—, segons el DIEC, per estupor hem d’entendre bé la forta disminució d’activitat de les funcions intel·lectuals, que semblen anorreades, bé la immobilitat causada per una gran admiració, per una viva emoció. Per si això encara fos poc i no en tingués prou, els mots estupefacció, anorreament, sorpresa i esbalaïment en serien sinònims.

Així que, després d’aquestes consultes, constato que és perfectament vàlid el pensament de reunir un seguit de contes que causessin estupefacció quins protagonistes fossin els hostes i el personal d’un hotel que hauria de dir-se “Estupor”, naturalment. Ara només cal imaginar les històries, donar-les-hi forma, escriure-les i aconseguir que s’entenguin.

I ara deixo d’escriure, que ja estic anorreat per l’esforç.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s