Santa Càndia

Avui és dimarts i està fent un dia lleig des de bon matí. El senyor Poblet i el Petit comitè poden dir que també era gris ja de bon matí perquè han matinat com és habitual en ells i han vist esvair-se la foscor quan ja eren al camí que els havia de menar a Santa Càndia. Segons els homes del temps de la televisió el matí que els ha fet mentre caminaven era el pròleg d’una pertorbació quins efectes han de començar a sentir-se aquesta mateixa tarda amb una davallada de la temperatura.

Santa Càndia és un petit nucli de població entorn d’una església gòtica del s. XV. És una llàstima que l’església no permeti bones captures fotogràfiques des de la proximitat a causa de la disposició d’alguns edificis, que li han amagat la banda de l’espadanya, que no l’entrada principal. Santa Càndia depèn de l’Ajuntament d’Orpí, està tot molt polit i arreglat i hi ha la magnífica casa de turisme rural de Can Morei.

Santa Càndia és a tocar de la Riera de Carme, en un espai protegit situat al bell mig de l’aqüífer Carme – Capellades que abasteix el sud de l’Anoia. “L’Espai Natural protegit de la riera de Carme, al seu pas per Orpí, baixa les aigües des de la plana de Miralles fins al riu Anoia. La riera discorre entre un bosc de ribera i les seves aigües esculpeixen un llit de roca calcària formant els Gorgs de Santa Càndia, envoltats de vinyes, camps i arbredes”.

Doncs bé, avui el Petit comitè ha sortit a estirar les cames per aquests indrets, a mantenir-les ben tonificades per a escometre el major repte del pròxim dijous, a la Garrotxa, on ara sí que sí, hi anirà a fer una ruta circular de 12 km que, sortint de la capital de la comarca, passarà per la Fageda d’en Jordà i tornarà a l’inici visitant els Aiguamolls i la Deu de la Moixina. Perquè el temps s’espera fred i de cel encapotat, en tot cas, però no plujós, i això no és prou per a arronsar aquest petit grup de caminadors veterans.

S’acosta Nadal i la pandèmia segueix. A Igualada, s’està passant pel sedàs a la població, fent proves d’antígens a persones més grans de setze anys que no tinguin símptomes ni hagin passat la Covid-19. Avui és el primer dia i hi ha llargues cues de gent esperant que els hi facin.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s