Què fou de la Fou?

Quan el senyor Poblet era fadrí, el moviment assembleari, a Barcelona, on vivia, era molt actiu. Ell, a més de jove, també era molt actiu i participava en assemblees de diversos àmbits, moltes d’elles clandestines, perquè encara vivia el dictador i eren prohibides. Ara el senyor Poblet ja no és jove ni fadrí, però encara recorda aquelles trobades, sempre amb la por que els grisos maleducats no es presentessin sense avisar com feien sempre. I també recorda que no hi havia assemblea sense “prèvia”. “Jo tinc una prèvia!” se sentia cridar a algú des d’algun racó del local, i el debat s’aturava per a escoltar la prèvia que proposava el ponent improvisat. Se li deia prèvia perquè es considerava que s’havia de fer abans d’iniciar el debat o les votacions a mà alçada.

Avui el senyor Poblet té una prèvia a fer que consisteix a dir que la predicció d’alta probabilitat de pluges a ambdós extrems del país que feien els homes del temps ha impedit que el Comitè dels dijous pogués anar a la Garrotxa a fer la ruta que tenia prevista i a dinar a Can Xel, que no és poca cosa. La seva amiga garrotxina haurà d’esperar a saber les vicissituds del senyor Poblet per les seves terres, perquè aquesta activitat ha quedat ajornada fins a la pròxima setmana a l’espera de l’evolució del temps. El comitè ha delegat el control acurat dels paràmetres que siguin del cas en el vocal Ramon, que per això, a més de vocal —o guia, o responsable— de l’excursió és aficionat als llamps i els trons.

Per a fer front al contratemps, l’escuder Nico s’ha erigit en vocal per un dia —algú se’n recorda d’aquell programa de Televisió Espanyola que es deia “Reina por un dia”— i ha tret a passejar el Comitè per la serra de la Tossa de Montbui i els seus voltants, incloent-hi el pas pel capdamunt de la Fou de Can Milà, des d’on —precisament— no es veu l’estimball considerable que ha provocat durant segles el salt de l’aigua que hi devia caure. Ara l’aigua només hi deu córrer avall quan plou molt.

Però avui el senyor Poblet i el Càndid tenien el dia entremaliat i han provocat tres marrades, tres sortides de la ruta marcada que seguien pel Wikiloc. La primera ha estat només sortir, quan s’han desviat amb la intenció d’enfilar-se a la torre de guaita forestal. Era tancada amb pany i forrellat i no han aconseguit el seu propòsit de tenir les millors vistes dels boscos de la contrada. Una mica més endavant, el camí que havien de seguir passa a 100 m de l’Alzina Mil·lenària, un exemplar únic amagat enmig d’un bosc de pins. Un corriolet que ni tan sols està senyalitzat s’aparta del camí principal per a conduir a l’espai que ocupa. És un arbre que agrada al senyor Poblet qui, contràriament al que pensaven els seus companys ha aconseguit una acceptable fotografia amb ells posant al seu aixopluc.

La tercera marrada del matí s’ha produït quan ja havien passat la Fou. El camí davalla cap al torrent i, poc abans d’arribar al capdavall, el senyor Poblet ha descobert sobre el mapa topogràfic amb què segueix les rutes la marca d’un corriol que s’hi endinsa buscant el racó de la Fou, on moments abans, des del camí, han pogut observar les balmes que l’erosió ha creat. Amb el suport del Càndid altre cop, i del Jordi, el sisè element, ha convençut la resta d’anar-hi, incloent-hi el Magí, el més reticent, i aquesta estona d’obrir-se camí enmig de la malesa que l’està tancant ha esdevingut la més agosarada i entretinguda del dia.

Com era previsible, encara que no ha plogut més que algun gotellim inapreciable i això ha permès la caminada, ha fet un dia lleig, de cel tapat, sense sol, i no obstant això, aquests dies tenen una llum que el senyor Poblet aprecia, especialment per a fer fotografies. Al final, amb les marrades incloses, han sigut més d’onze quilòmetres de caminada i més de 300 m de desnivell.

One thought on “Què fou de la Fou?

  1. Oh, Senyor Poblet, ha fet un dia gris i lletjot aqui a la Garrotxa. Tant de vo pogueu venir un dijous asollellat. Els paisatges són fabulosos. Encuriosida per conèixer la ruta! Si passeu per aqui aviseu! 😊😊

    Liked by 1 person

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s