Sweeney Tood de Fleet Street

Aquesta nit ha plogut, si més no al pati de casa. Quan m’he llevat plovia i ja he vist que la previsió no podria complir-se perquè el banc de l’entrada de l’escola Gaudí seria moll i, en conseqüència, ni hi seuria ni podria llegir l’entrada de la Mar allà estant.

Poc ha importat, perquè la Mar avui ha titulat la seva entrada Epístola i l’ha vinculat a la meva del mateix títol de fa dos dies. Quan algú altre posa un vincle entre una entrada meva i una de seva, la plataforma WordPress m’avisa. Aquest matí, un cop havia pujat la cafetera i he segut a la taula de la cuina a fer el primer cafè, he agafat el mòbil per a donar un cop d’ull. Aleshores he vist l’avís i he entès que la Mar ja havia publicat, que és matinera com jo. I com que ja sabia que avui no podria seure al banc a fer estona com faig altres dies, m’he delectat amb l’escrit de la Mar mentre prenia el cafè. Una modificació de la rutina que em recorda que l’univers es regeix pel seu propi guió i que les coses dels homes no sempre van com ells tenen previst.

La Mar pensa que també està tocada per un toc. Per un toquet, diu ella, que és la definició equivalent que utilitza per a referir-se al toc de baixa intensitat que patim. Encara que jo no el posava en qüestió, ella defensa el seu professor de música dient que era un bon mestre i una bona persona. I, finalment, estableix la notable diferència entre l’educació rebuda per la seva generació i la meva. Sort que ha tingut. Per partida doble, perquè és més jove i perquè no ha patit aquella manera d’ensenyar que es fonamenta en la dita:  la letra con sangre entra.

El massatge ha anat perfecte. L’Elena, però, encara és capaç de trobar punts de dolor que ha treballat amb cura. I no obstant això, he sigut capaç de relaxar-me prou perquè la nebulosa groga vingués a ocupar la meva ment. És una mena de núvols de color groc fosforescent que s’instal·la dintre del meu cap quan aconsegueixo relaxar-me amb els ulls clucs. Quan es va presentar per primer cop l’Anna i jo fèiem el taller del primer nivell de Reiki, i va ser durant una meditació guiada. Ara ja fa molts anys d’això. Després ha tornat molts cops, sobretot quan, al principi, practicava o meditava. Després també, en situacions en què em sento a gust i em relaxo, sempre en silenci, sempre amb els ulls tancats, com estava avui, mentre l’Elena treballava amb mans inclements la meva musculatura.

Aquest matí també he vist al Toni, que m’ha deixat a punt de revista. Mentre feia anar els seus estris contra els meus cabells, hem parlat breument del Barça, que ell és culer i president de la penya d’Igualada, però no de l’aspecte esportiu, encara que la lliga ja s’ha reprès amb victòria a Mallorca, sinó de la indefinició del club respecte dels diners pagats pels socis per uns abonaments a canvi dels quals no rebran l’espectacle previst. Hem parlat una mica més llargament de l’escàndol del rei emèrit. Emèrit vol dir que s’ha retirat del càrrec però en conserva el grau i els honors i, sovint, l’estipendi, així que ja hi ha escàndol d’entrada perquè el càrrec no el va obtenir per mèrit propi i no entenc que un intrús hagi de conservar grau i honors. Molt menys l’estipendi. I encara menys quan és sabut que mentre ostentava el càrrec el va aprofitar per a enriquir-se il·legalment.

El que més m’irrita de tot plegat és que aquelles institucions sobre les quals es fonamenta l’estat, incloent-hi la justícia, actuïn sense molestar-se a no fer tan evident la seva impunitat. Se suposa que l’emèrit havia de ser model i guia. I, contràriament, ha comès tota mena d’actes immorals emparant-se sense rubor en la inviolabilitat que li atorga una constitució caduca.

Però aquesta mena de qüestions no es resolen en una barberia.  A menys que el barber es digui Sweeney Tood i la barberia estigui a Londres, a Fleet Street concretament.

Ara no plou, però el dia segueix rúfol.

Sweeney Tood amb Johnny Depp i Helena Bonham Carter
Sweeney Tood amb Johnny Depp i Helena Bonham Carter

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s