Heroïnes

Jessica Jones
Jessica Jones -Krysten Ritter- en el seu despatx d’Investigacions Alias.

Es veu que aquesta nit ha plogut una mica. Quan m’he llevat el terra era eixut, però tant a la barana de la terrassa com a les cadires del pati encara hi havia restes d’aigua. En aquests moments el cel ja s’ha enfosquit i està cobert de núvols més aviat grisos, però no plou i res no fa pensar en les fortes tempestes, gairebé apocalíptiques, que pintaven els meteoròlegs per avui. Però està clar que aquí, a Igualada, no podem generalitzar a partir d’allò que veiem, que nosaltres devem tenir un microclima específic, diferent de la resta, i ja estem acostumats a no veure ni una volva de neu quan a la resta del país n’estan colgats. Ha passat molts hiverns, i per això dic que no podem fer cas si encara no ha caigut ni una gota o si han caigut unes poques, que això no vol dir que a altres llocs no puguin estar d’aigua fins al coll, a hores d’ara.

Només llevar-me —l’Anna encara dormia— m’he posat a redissenyar el blog. La plantilla anterior no acabava de fer-me el pes i avui, després de provar altres cinc, he donat amb una que considero més visual i més clara. M’ha agradat com quedava el contingut del mussol i he fet el canvi. El Xavi té raó; he seguit els seus consells —aquells que jo, amb les meves limitacions puc seguir— i, de mica en mica, sembla que va millorant el meu posicionament. Un exemple seria avui, a aquestes hores, mig matí. El blog ja porta registrades una trentena de visites sense que encara hagi fet cap entrada. Aquesta és la mitjana diària que aconseguia les últimes setmanes després de cada publicació.

Ahir, abans d’anar al llit vam veure els dos primers episodis de la segona temporada de la sèrie Jessica Jones. Poc podia imaginar-me jo quan la triava per eliminació, perquè tota la resta que veia no m’agrada per temàtica, país de producció, etc., que acabaríem enganxats a un còmic de Marvel.

I no obstant les meves reserves, aquí estem, ben enganxats a les aventures d’una detectiva privada que mira de no fer ús dels seus poders i intenta fugir del paper de superheroïna que li confereixen, a ulls de la resta de mortals. Els poders de Jessica no em semblen tan extraordinaris com els que tenen altres superherois, però, tot i les seves reserves, li resultem molt útils en situacions compromeses.

Trobo que la sèrie està molt ben treballada. L’estètica de còmic dels enquadraments i de la fotografia estan molt encertats i el guió resulta intents i carregat d’acció, situacions i detalls a través dels quals anem descobrint el que pensa i el que sent la protagonista; com és la seva vida, en definitiva. La Jessica no és feliç amb el que li ha proporcionat el destí, i, a sobre, la vida no la deixa tranquil·la i es veu obligada a mantenir-se sempre en guàrdia i en lluita permanent contra el mal, que ve a buscar-la. Aquesta infelicitat la condueix a un estat de permanent insatisfacció que la lliura a la beguda i a episodis d’ira que li ocasionen problemes amb la justícia.

La primera temporada ha estat molt bé i ha mantingut el nostre interès de principi a fi. Els dos primers episodis de la segona sembla que han baixat una mica el llistó, però caldrà esperar. Els actors estan bé i la protagonista —Krysten Ritter—, que és maca, no és l’actriu de bellesa més espectacular que ha donat el cinema, sinó més aviat una noia com n’hi ha moltes. I no obstant això, el seu poder més intens rau en l’expressió de la cara, aparentment desvalguda, que sembla ordenar a l’espectador que segui al sofà després de sopar a mirar un episodi.

I l’espectador, hipnotitzat, seu al sofà cada vespre després de sopar i engega la tele.

Encara no ha plogut i està sortint el sol.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s