Miradors i amics

20200521_052032082_iOS

Amb l’aquiescència de qui pot assegurar-li que no el perjudicarà caminar, el Nico s’ha animat i avui ha organitzat una sortida en petit comitè a la qual hem acudit també el Jaume i jo. El Ramon no podia, que estava de suport logístic a casa de la filla, traginant sacs de terra i escampant-la pel pati, però encantat de ser prop de les seves dues nétes. “Són una preciositat!”, diu mentre s’eixuga la baba.

Jo només sabia que començaríem a caminar allà on arrenca el camí de Can Masarnau, però de seguida he vist que no anàvem allà perquè hem trencat a la dreta per un camí que s’enfila molt. I, al cap d’una estona, m’ha fet gràcia trobar-me al cim que corona el turó de la Guixera del Múnter.

Quan es puja cap al Mirador de Montserrat per la carretera de Les Maioles, queda a mà esquerra. Mai abans havia vist allà dalt tanta gent com he vist les últimes setmanes que he fet sovint el camí de les Guixeres, i sempre em preguntava com s’hi devia arribar. Just ahir li deia al Ramon que tenia ganes d’anar-hi, perquè és el més alt —em pensava, ara sé que no ho és per poc— dels turons que conformen el que podríem anomenar Cinturó de les Guixeres. Si més no, ho sembla i jo donava per fet que les vistes havien de ser magnífiques. Realment la panoràmica és de 360 graus i no decep; res no destorba la visió, miris cap a on miris, i des d’allà s’albira bona part de la Conca d’Òdena fins a tan lluny com doni la vista de cadascú.

Hem anat a parar a un cul de sac i hem hagut de tirar enrere, cosa que s’ha traduït, al final, en un canvi de plans respecte dels originals del Nico que ha escurçat el recorregut. Així que avui hem caminat menys, però hem salvat més desnivell, 164 m acumulats, i ens hem aventurat a baixar una torrentera molt dreta per a no haver de tornar a l’inici per on havíem anat.

Ara treballem per a trobar un dia que vingui bé a tot el petit comitè i fer una excursió tots sis plegats després de tants dies. A mi m’agradaria anar a La Font d’en Masarnau, amb els entrepans i tot. I esmorzar allà tranquils abans de tornar a casa. L’Anna m’explica que hi ha o hi havia un berenador i que l’escola els hi portava d’excursió cada Dijous Llarder quan ella era petita.

En la fase actual de la meva realitat, sembla que es consolida l’hàbit d’escriure una mica havent dinat, després de fer un cop de cap i abans de posar-me a llegir havent publicat l’entrada. A l’hora de seure a l’ordinador m’he trobat amb la sorpresa d’un text del Xavi, l’amic informàtic i fotògraf (em sembla que ho dic bé en aquest ordre) que ara viu a Cambrils. Feia molts dies que no escrivia res i avui es fa ressò d’una de les coses que comento en l’última anotació del meu diari i ens regala una petita part del seu coneixement sobre el tema dels algoritmes que governen l’univers d’Internet. És una temàtica àrida per mi, ho reconec, però tot i això, he après alguna cosa que no faig bé si vull que els cercadors localitzin millor el meu bloc i les meves entrades i que les contextualitzin més bé. I jo li agraeixo el seu esforç i el seu regal i, a la vegada, em congratula que una cosa que jo he escrit el motivi a tornar, que estava una mica moix.

Tenir un amic és tenir un tresor.

One thought on “Miradors i amics

  1. Gràcies amic, dius bé l’ordre, tot i que això de fotògraf és qüestionable.

    Els coneixements són universals i s’han de compartir. Tampoc hem d’oblidar que tots som ignorants, simplement ignorem diferents coses i si això ho va dir l’amic Einstein, jo m’ho crec.

    No n’estic moix, estic bé, picotejant per ací i per allà, ja saps cul d’en Jaumet

    Una abraçada ben forta

    Liked by 1 person

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s