Astràgal

20200509_063149779_iOS

Una de les diverses vegades que em vaig despertar la nit de divendres, somiava. No sé què somiava, però recordo clarament que em vaig llevar per anar al lavabo amb la paraula “astràgal” incrustada al cap. És una paraula que havia sentit de vegades sobre la que tenia la vaga idea que designa a un os de l’esquelet humà.

***

Últimament, em fan mal els peus. Que em facin més mal o menys depèn dels dies, però no sé de què depèn que em facin mal. El dolor que sento és difícil d’explicar i no em sembla que estigui associat al moviment, necessàriament. De vegades, tinc punxades intenses que desapareixen tan sobtadament com han vingut quan estic assegut al sofà. Però sembla evident que el moviment hi influeix. Hi ha dies que surto a caminar amb molèsties que pugen d’intensitat fins a convertir-se en dolor a mesura que avanço. I hi ha d’altres, que fins i tot he d’abaixar el ritme els últims quilòmetres a causa del mal, sobretot en les baixades.

Malgrat que continuem confinats, ja fa una setmana que se’ns permet sortir de casa per a fer exercici. Com és natural, ho estem aprofitant i hem anat a caminar cada dia. Doncs bé, no puc dir que cap d’aquests dies hagi completat sense dolor els 6 o 7 km que fem.

I observo preocupat que la cosa va a pitjor els últims mesos, que va a més cada dia.

La cosa és tal que ahir vaig consultar un atles d’anatomia per identificar els ossos que tinc en els llocs on sento el mal. La meva sorpresa va ser majúscula en comprovar que les molèsties es concentren majorment a l’astràgal, un os que tenim al peu.

***

Quan les coses es calmin una mica i tot tendeixi a la (nova) normalitat, aniré a la doctora, a què em doni un cop d’ull i emeti un diagnòstic.

I a la fisioterapeuta, a què s’ho miri i em posi les mans a sobre.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s