Confinament (57)

Porto gairebé dos mesos escrivint una entrada al blog cada dia i ja fa dies que penso que tard o d’hora s’acabarà aquesta sèrie ininterrompuda. Aquests escrits van néixer, sobretot, com una manera d’ocupar les que ja preveia com a llargues hores de confinament i amb l’esperança que, de mica en mica, constituïssin una mena de diari d’una experiència que ja aleshores, al principi de tot, resultava inaudita.

Suposo que només els més savis en la matèria podien pronosticar que les coses arribarien tan lluny. Jo m’hi vaig lliurar amb entusiasme, però, francament, no imaginava que el repte esdevindria tan llarg. Per a mi, ha estat terapèutic, ja que m’ha permès treure fora de mi les pors i els dimonis que m’assetjaven.

No és menys cert que, acostumat com estava a escriure les cròniques de les excursions de dijous, vaig creure que els meus escrits podien entretenir a tota la gent que llegia aquelles ressenyes, l’última de les quals, per cert, ja no va ser publicada a L’Enllaç a causa del confinament perimetral i estricte de part de la Conca d’Òdena. De sobte, tots els veterans ens vam quedar sense possibilitat de trescar els camins de déu, com acostumàvem a fer. La prohibició de sortir de casa era, per lògica, un punt més inflexible en el nostre cas, ja que som persones d’edat i conformem el grup de major risc, segons els experts, i això feia que la nostra reclusió esdevingués més feixuga, si cap.

Seixanta-dues pàgines, porto escrites. Farcides de bajanades i coses banals, de pensaments o anècdotes intranscendents, mostren les meves vivències, insubstancials la majoria. Així és, bàsicament, la meva vida, tal com l’escric… de manera que, els qui em llegiu, us en podeu fer una idea de com és de poc interessant. Però tampoc us penseu que us ho dic tot, que, com la lluna, jo també tinc una cara oculta i unes penes sobre les quals mai dic res.

Els qui escriuen saben que escriure cansa perquè és un exercici mental que requereix un esforç considerable. Els periodistes que han de lliurar regularment una columna al seu diari saben, a més, que sovint resulta difícil trobar coses de les quals parlar que no s’hagin dit abans. Els temes s’esgoten, i buscar raons per escriure cada dia també esgota, per més que se sigui un aprenent que es proposa escriure cada dia —una mica cada dia, ni que siguin unes ratlles— i es tinguin moltes ganes de fer-ho.

Així que, ho confesso, estic cansat del ritme que m’imposa l’autoexigència de fer una entrada cada dia. De manera que, tot i que el confinament s’allarga, com se suavitza i ara se’ns permet de sortir unes hores al dia, considero que les hores d’avorriment són menys. Tots ens podem prendre un descans, jo d’escriure i vosaltres de llegir, que ara tots plegats tenim més alternatives.

Però això no vol dir que hàgim de perdre el costum de trobar-nos en el blog. Una manera ben singular, ben mirat, ja que no podem trobar-nos al carrer. Perquè, qui sap si a partir d’ara no em brollaran les idees i no pararé d’escriure ni un sol dia? Així que no deixis de visitar a aquest mussol, per si de cas.

No, no és un adéu per sempre. Potser no és ni un adéu per un instant…

2 thoughts on “Confinament (57)

 1. Bon dia Ricard, per pams

  No em sembla que la teua vida sia poc interessant, més aviat al contrari. He après molt de tu i seguiré fent-ho.

  Les imposicions són complicades fins i tot les d’elecció pròpia. Fes el que realment t’ompli.
  Ací estarem pendents dels ulls i de la ploma del mussol.

  Una abraçada ben forta

  Liked by 1 person

 2. Bon dia Ricard, cada dia lleixo els tens comentaris i m’agrada de sapiguer de tu i el que penses o fas. Potser quan pasem, a la nova fase, ens podrem reunir 10 persones, i qui sap si podrem fer una excursiò limitada de persones i kms, ya ho veurem, el temps ens espera i gaudirem del que ens dexin fer. Änims i endavant Ricard.

  Liked by 1 person

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s