Confinament (55)

20200506_055502931_iOS

Una calma estranya planava ahir a la tarda sobre els nostres caps, o almenys jo la sentia. Intentava llegir i no podia, m’endormiscava. I, finalment, vaig decidir canviar la lectura estant assegut còmodament a la butaca d’orelles, per una activitat de moviment, física però lleugera, que m’impedís d’acabar tancant els ulls. Era només mitja tarda.

El dia, el temps, havia estat ensopit, ja ho comentava ahir, i potser tenia a veure. El fet és que, recollir les fulles seques a grapades, acotat o assegut a la gatzoneta, també em relaxava. Tocar la terra amb les mans, acaronar-la escombrant les fulles on no arriba el rampí, també m’abaltia i vaig acabar albirant la Lucia Bella fins que vaig caure de cul. “Ens hem de veure algun dia!”, en deia amb veu melosa.

Avui, la passejada de primera hora ha resultat fallida i hem hagut d’improvisar. No sabia que l’anella verda era tallada en el tram que voreja la riera d’Òdena per les obres d’ampliació de l’institut Gabriel Castellà. Improvisar no se’m dóna tan malament com em contraria, no n’estic acostumat. I potser és per això i des d’aquella hora que arrossego mal caràcter tot el dia. Procuro no fer-li pagar a ningú, perquè noto el mal humor que m’acompanya i ser-ne conscient ajuda a no ser injust. Però avui tinc un mal dia.

Tret de la passejada, he dedicat el matí a fer coses relacionades amb la logística i la intendència domèstica, especialitats que sé necessàries però que no m’omplen. I no obstant això, guiat sempre per la màxima de la meva àvia que prioritzava l’obligació sobre la devoció, m’hi he dedicat amb esment sense estalviar esforços, cosa que satisfà o, si més no, no frustra.

El fet és que, al final, he arribat cansat a l’hora de dinar. No m’havia assegut ni un moment. I a la terrassa estant, mentre dinàvem, he vist els núvols passar en onades successives. Eren blancs, de cotó fluix i la majoria duia la panxa fosca, com si carreguessin aigua que volguessin deixar anar. I el sol treia el cap cada cop que li ho permetien i aleshores escalfava de valent, més que no m’agradaria. Però diu l’home del temps que la situació canviarà, que no guardem la bufanda, perquè baixarà la temperatura amb tota seguretat. Però és d’hora i caldrà esperar el cap de setmana.

L’Anna ha reprès la feina i, mentrestant, jo escric al meu escriptori. Sento de fons la seva veu. Deu estar parlant per telèfon. O està boja, que també podria ser, que la vida continua malgrat tot i són diversos els fronts que tenim oberts. De moment, si no hi ha contraordre, dilluns que ve ja haurà d’anar a l’empresa. Avui li han comunicat.

D’aquí a una estona arribarà la Paula després de dos mesos sense veure’ns; però no ve per quedar-se. Ja ha entregat el seu treball final de grau i ara li cal esperar mentre, per una banda, prepara un final de curs atípic i, per altra, decideix què fer l’any que ve. Dubta, està feta una mica un embolic, i això que és una dona que té les idees clares. Vol comentar-ho amb nosaltres, també, sentir la nostra opinió, rebre el nostre consell. Vejam si la podem ajudar. El Nil, al seu torn, un cicle abans, però es troba en una situació similar i també ha de decidir que ha de fer el curs vinent.

***

Ja tenim aprovada una nova pròrroga de l’estat d’alarma. Sobre la taula del Ministerio de Sanidad hi han propostes per avançar en la desescalada, que diuen ells. No és altra cosa que desconfinar o suavitzar les condicions del confinament. Les comunitats autònomes han proposat algunes àrees que consideren que estan en situació de passar a la fase 1. Pel que fa a Catalunya, a nosaltres no ens afectaria ni que el ministerio aprovés el pla.

Per nosaltres, la vida seguirà igual.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s