Confinament (53)

20200504_063037204_iOS

A primera hora he sortit a caminar, sol aquesta vegada que avui és dilluns, i és feiner i l’Anna treballa, i he refet el camí d’ahir cap al Mirador de Montserrat amb la intenció de continuar anella verda enllà fins on em portés, que és un tram que no fa gaire que és obert i no havia tingut ocasió de fer. Ara ja sé que mena a Can Roca, allà on Igualada marxa cap a Òdena. Des d’allà he tornat a casa fent ziga-zagues per l’asfalt. Segons el Wikiloc he caminat 6,37 km i he salvat un desnivell de 106 m. Bé, anem progressant adequadament.

En aquesta fase del desconfinament, les normes estableixen que podem sortir a fer esport des de casa. Ja és molt i s’agraeix; estar tancats a casa tot el dia ens estava tornant bojos. Ara, almenys, podem estirar les cames i oxigenar-nos. Allargar la vista fins a horitzons més llunyans i escampar-nos les boires del cap. Podem anar en bicicleta, en patins o en patinet, i fins i tot fer surf, si tinguéssim platja, si ho fèiem sols. Però no podem anar motoritzats a començar la nostra activitat en un punt diferent d’on vivim, i en això els igualadins, que no tenim mar ni un riu aprofitable per l’esport, tenim l’inconvenient que hi ha poc camp obert en el nostre terme. Així que als caminadors no ens en queda altra que caminar sobre l’asfalt pràcticament tota l’estona.

Es veu que avui el Ramon ha tingut la mateixa pensada que jo i ha fet el mateix recorregut, però a l’inrevés. I també ha sortit de casa una mica més d’hora que jo. I, és clar, estava escrit que ens havíem de trobar i ens hem trobat. Una mica més amunt dels Maristes, quan jo pujava com el sol i ell ja baixava amb la Lluna. Últimament, ens trobem sovint i em penso que si ho volguéssim fer expressament, no ens trobaríem amb tanta facilitat.

***

Avui reobren les perruqueries. Poden atendre clients amb comptagotes; s’ha de demanar hora abans, que ja es feia en moltes d’elles, però ara amb més motiu. Com a mesura de prevenció, perquè no s’apleguin massa persones en locals on és difícil guardar les distàncies, començant per les que separen al professional del seu client. Això també obliga a extremar les mesures de protecció personal i s’ha de netejar i desinfectar l’espai i els estris després de cada servei.

És una manera de treballar que ha de resultar incòmoda, certament, però perruquers i perruqueres es queixen més de les inconcrecions del govern espanyol i del retard a l’hora d’informar-los que dels inconvenients que comporta haver de treballar en aquestes condicions. I és que, com és natural, ells volen treballar per intentar salvar els seus negocis.

Els usuaris hauran de tenir paciència. De moment, anar a la perruqueria representarà incorporar-se a una nova llista d’espera, donat que, si respectem les normes, cosa que semblaria sensata, ara com ara no hi ha prou espai per acollir tanta demanda, ni prou personal per a tallar tants cabells, dissimular tantes canes i reparar tants desastres.

Per altra banda, jo entenc perfectament el neguit de la gent per anar a la perruqueria. A mi sempre m’ha agradat portar el cabell ben arreglat i suposo que als altres també. Abans no em va caure del tot, jo anava regularment al barber. I ara que tinc poca cosa a arreglar, hi continuo anant sovint, per a mantenir a ratlla els quatre supervivents, que si no es desbaraten i campen cadascú al seu aire.

I malgrat tot, per si de cas, tinc a casa de fa un temps, una màquina semiprofessional de tallar els cabells que em permet intervencions d’emergència, com les que he hagut de fer al llarg d’aquestes setmanes. De manera que no tinc urgències, i em podré permetre el luxe de tenir una deferència amb qui tingui més necessitat que jo.

I, tot i que tinc ganes de saludar-lo, esperaré. Esperaré que la cua s’escurci per anar a veure al meu barber.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s