Confinament (51)

20200502_065636962_iOS

Ens hem trobat al Ramon a La Masuca. M’ha semblat que estava emocionat; venia de casa de sa mare i l’ha trobat desconsolada. És normal, aquesta nit s’ha mort la tieta del Ramon (de gran, per causes naturals, res a veure amb el virus), la germana amb qui la dona estava més unida. Des de la mort del seu marit, els fonaments de la seva vida s’han esfondrat en uns pocs mesos.

Nosaltres anàvem al mercat a fer una petita compra, abans de tornar a casa després de la primera sortida d’esbarjo permesa de tot el confinament. Feia bo i feia un ventet que s’agraïa fent exercici, perquè refrescava i permetia respirar l’aire a glopades, que falta ens feia després de tants dies. Hem fet un circuit urbà de més de 5 km complint totes les normes establertes per l’autoritat. La sensació general és que tothom s’estava comportant cívicament, seguint les instruccions rebudes, però les ganes i la necessitat de sortir a espargir la boira i estirar les cames eren grans i, inevitablement, segons avançava l’hora, cada cop es veia més gent fent esport i passejant. Les imatges d’avui evoquen el títol d’una pel·lícula de 1963 que només els més grans recordaran, “La gran evasió”, protagonitzada, entre altres per Steve McQueen. No ho dic tant per l’argument, que anava d’una fuga de soldats aliats d’un camp de presoners nazi durant la Segona Guerra Mundial, com pel fet que semblava que nosaltres, avui, ens evadíssim de les nostres respectives presons, de les quatre parets de casa nostra que han contingut la nostra llibertat aquests dies.

Des de la terrassa, sense abocar-nos més enllà de la barana, només podem veure a la Teresa, la nostra veïna de replà si surt a la terrassa, però la Teresa per edat i per malaltia es pot moure poc i no surt gens al balcó. Això quant a veïns del nostre bloc; però des de casa, més enllà, també veiem la torre que completa el conjunt competint en alçada amb la xemeneia, i els seus balcons abocats a la plaça del gasogen.

Allà viu la Carme, la fotògrafa que treballava a la seguretat social que ara ve a caminar els dijous. Allà també té pis el Xavier, veterà de la UEC, però ell alterna la residència entre Castellolí i Igualada, i em penso que ha estat confinat allà. En qualsevol cas, als efectes del que vull explicar, pel que sé, el seu balcó donaria al carrer Sant Carles i no el veuríem pas des de casa.

Però el balcó de la Carme sí que el veiem, i a ella també l’hem vist un parell de cops que hem coincidit i ens hem pogut saludar amb la mà des de lluny. Però aquesta ha estat tota la nostra relació de balcó a balcó amb els veïns, tan en voga en aquest confinament. I no obstant això, avui he tingut ocasió de presenciar en primera línia i per primera vegada, l’emoció del retrobament des de la distància de dues amigues que feia prop de dos mesos que no es veien.

A mitja caminada, el sol ja escalfava de valent i havíem decidit deixar l’avinguda del Mestre Muntaner per la qual anàvem i arrecerar-nos aprofitant l’ombra dels edificis de l’avinguda Barcelona. L’Anna m’estava dient que a l’edifici de l’altra vorera per davant del qual passàvem, hi viu la Pilar, una de les seves amigues de l’ànima (mai més ben dit), quan just en aquell moment la Pilar ha aparegut al seu balcó. Totes dues s’han vist, simultàniament i han esclatat en una explosió d’alegria i riures i mostres d’afecte, i ha sigut emotiu veure-les tan contentes.

Coses del confinament de què amb tanta raó ens queixem, però al que tant haurem d’agrair, al final, si som humils i estem disposats a aprendre alguna cosa.

2 thoughts on “Confinament (51)

 1. Bon dia Ricard, legit el relat d’avui, i primera sortida autoritzada, per Igualada, i per el l que llegueixo, vareu pasar per davant de casa nostra, nosaltres vivim a l’avinguda de Barcelona, nº 92, i potser ens aguesim pugut trobar, perque la nostra pasejada va ser per el parc central, on hi varem donar tres voltes, i cap a casa, a fer bondat.
  Salut i anar fent bondat perque així podrem, potser sortir mes aviat. Salutacions
  Mª Carme i Jaume

  Liked by 1 person

  1. Bon dia, Carme! Sí, hi devíem passar per davant de casa vostra. Avui hem anat fins al Mirador de Monserrat.
   Salut i una abraçada (virtual, que de les altres no es pot).

   M'agrada

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s