Confinament (49)

Il Quarto Stato

Aquestes notes veuran la llum un dia de festa: l’1 de maig, dia del treball. Hauria de ser un dia de reivindicació, de defensa dels nostres drets com a assalariats i, en el cas d’Espanya, de reconquesta dels que els governs de Mariano Rajoy ens han usurpat els últims anys. No podrà ser, perquè estem confinats i no podrem manifestar-nos. Però no ens enganyem, encara que ho poguéssim fer, no ho faríem. La nostra falta de combativitat ha quedat palesa amb escreix els últims anys. Per això precisament ens han pogut arrabassar el que ja era nostre després de tantes lluites i tant d’esforç com va costar d’aconseguir. I no obstant això, en honor de totes les víctimes d’aquesta llarga lluita pels nostres drets i perquè mai no siguin oblidades

VISCA EL PRIMER DE MAIG!

***

Avui (per ahir) he tingut la meva segona experiència en formació no presencial per videoconferència. Mentre l’Anna treballava al menjador, jo m’he trobat amb la Judith al meu despatxet. La professora de francès m’ha fet alguns apunts sobre la funció i la formació del present de subjuntiu. En això ha consistit la part teòrica de la classe d’avui, però també hem treballat de manera pràctica la comprensió oral i l’escrita, i m’ha fet fer una partida de “Mot roulette” de preguntes relacionades, com no?, amb el coronavirus. És un joc similar al del concurs de televisió que a Espanya es coneix com a “Pasapalabra”. He acabat content amb el resultat, ja que he entès les preguntes i he donat la majoria de “bonnes réponses”.

Sexagenaris inquiets que encara volen aprendre coses! Qui ha gosat dir que la informàtica i la tecnologia els fan por? La veritat és que no és el mateix que fer la classe a classe, però fer la classe a través de l’ordinador com a alternativa està molt i molt bé. Trobo que s’aprofita molt el temps i és còmode, per un parell de raons. La primera és que no ens hem de desplaçar fins a l’escola. Això, a més de còmode, també és un estalvi de temps, sobretot si hi has d’anar en cotxe, com és el cas de la Carme, i li has de trobar un forat per a aparcar-lo. La segona raó és que, com no has de sortir de casa, no cal mudar-se, al meu entendre. Com a molt, si ets vanitós com és el cas, t’arregles una mica de cintura en amunt, que és l’únic que capta la càmera de l’ordinador, però pots fer la classe amb uns pantalons de xandall i les xinel·les posades.

Avui hem posat falta a la Carme, que no ha pogut assistir perquè havia de fer-se càrrec de la seva néta. Imponderables d’última hora, inconvenients de l’ofici d’àvia.

***

He començat a llegir els contes complets d’Oscar Wilde pel principi, és a dir, per la introducció que fa un erudit. Com em molesta que els qui en saben parlin als qui no en saben com si en sabessin! Se suposa que qui assisteix a una conferència o qui llegeix un llibre i la seva introducció o el seu pròleg, és perquè no en sap i vol saber. Si en sabés, no li caldria assistir a la conferència o llegir la introducció o el pròleg del llibre. Doncs bé, hi ha erudits i especialistes que es pensen que tothom està al seu nivell i s’expressen en conseqüència.

Ja m’està bé que em parlin dels prerafaelites, en el cas de Wilde sembla, a més, necessari, però per quins setze sous no m’expliquen, ni que sigui succintament, que “el prerafaelitisme és un corrent artístic anglès, sorgit entorn un grup de pintors, poetes i crítics quina intenció era la reforma de l’art refusant el manierisme per considerar-lo com una aproximació mecanicista adoptada pels artistes seguidors de Rafael i Miquel Àngel. Aquest grup pensava que els posats clàssics i les elegants composicions de Rafael, en particular, havien tingut una influència corruptiva sobre l’ensenyament acadèmic de l’art. Buscaven un retorn al detallisme, els colors intensos i les composicions complexes del Quattrocento italià”.

Tot seria molt més fàcil, no?

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s