Confinament (45)

Desconfinament nens

Són les 7 del matí d’un dilluns feiner i confinat, encara, i no plou. Tampoc no va ploure ahir, malgrat les previsions que ho feien probable a partir de la tarda, sobretot.

***

És 27 d’abril, el dia de la Mare de Déu de Montserrat, així que felicitats a totes aquelles que celebren la seva onomàstica.

***

Ahir hi havia una prova de foc. Els nens podien sortir al carrer per primer cop des que ens van tancar a les cases. Jo no vaig veure el fenomen, perquè no vaig sortir de casa i perquè la terrassa se’ns aboca a la plaça del Gasogen, a molt poca altura, i hi ha una tanca i arbres entremig, i no veiem bé qui hi ha. Tampoc no és una plaça per a nens. No hi ha sorral, ni gronxadors, ni tobogans; res pensat perquè passin distrets una estona. És més aviat una plaça per a passejadors de gossos, que deixen anar les seves mascotes perquè campin lliures. Tampoc no hi ha avis que seguin al sol, sinó adolescents, que al capvespre formen grup entorn d’un banc i fumen. Ara, els joves també han desaparegut. Així que no puc parlar de primera mà, no sé com va anar la prova de foc perquè ahir no vaig veure la canalla i només sentia la seva cridòria quan passava prop de casa.

Però l’Anna va haver de sortir i, de tornada, em comentava que al passeig hi havia gent, sense aglomeracions, que anava i venia de forma aparentment correcta, a aquella hora del matí. Va ser després, a les xarxes socials i a les notícies, que vam veure imatges de llocs on les coses no eren com calia que fossin. I les reaccions que han provocat, les que jo he vist totes contràries a aquest comportament insolidari que només ens pot portar a situacions de col·lapse i angoixa com les viscudes dies enrere.

I jo penso igual, que no som disciplinats i que no tenim remei.

One thought on “Confinament (45)

  1. Rucs, som rucs, poc ens passa! La selecció natural ha d’estar fent la seua tasca, no es pot entendre d’un altra manera. És indignant! Els equips mèdics i sanitaris desbordats, la societat feta una merda i una colla d’egoistes sense escrúpols gaudint d’una mesura que no els correspon. M’he encenc amb aquests comportaments. En fi.

    Bon dia company

    Liked by 1 person

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s