Confinament (44)

 

20200416_171523778_iOS

És diumenge i és d’hora, però ja clareja. Jo sempre em llevo d’hora, i això que estic jubilat i no tinc gens de pressa i tant se me’n dóna quin dia sigui. I ara, confinats, encara més, que estar confinat és com estar jubilat però en bèstia.

***

La bona notícia d’avui serà que els nens de fins a catorze anys podran sortir per primer cop en sis setmanes. A passejar durant una hora si van acompanyats d’un adult i per anar, com a màxim, a un quilòmetre de casa seva. Res de jugar amb els amics que es trobin al carrer. Res d’anar als parcs infantils. Espero que, almenys no els plogui, que els temps es presenta incert, de nou.

***

Ahir, poc abans de sopar, sentia al Presidente del Gobierno respondre a preguntes dels periodistes després d’una compareixença. Un cop més, insistia a dir que aquí qui mana és ell, desoint així peticions d’autonomia que li arriben des de les comunitats, ara suspeses, quant a l’organització del desconfinament asimètric que va anunciar.

Al cap d’una estona de sentir-lo, ja tornava a tenir la sensació que mai ningú com ell fa servir tantes paraules per a dir tan poques coses. És un arrogant prestidigitador de la paraula.

***

Ahir no vaig escriure ni una sola línia. Ben al contrari, la meva relació amb l’ordinador es va limitar a ajudar a una amiga per a facilitar-li la feina. Vaig estar algunes hores dissenyant un full de càlcul. No és el meu món, aquest, però sí que és cert que havia adquirit certa destresa en qüestions bàsiques per a dissenyar eines que em servien per a fer la meva feina quan treballava.

Ahir rememorava els temps en què domesticava l’aplicació per a fer-la fer el que jo volia que fes. Em va costar una mica treure la pols a algunes fórmules, però al final me’n vaig sortir i penso que l’enginy funciona com una seda. Si més no va passar els tests que a què l’Anna i jo el vàrem sotmetre, tornant-nos sempre els resultats exactes, amb quatre decimals.

I també, vaig llegir, una bona estona. Ahir, sí, ho vaig fer, malgrat que continuo pensant que “La conquista del aire”, que no em distreu. Ja ho he dit altres vegades, però no vull deixar-la, ara. La novel·la té 350 pàgines i encara em falta una mica per a arribar al final.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s