Confinament (32)

Roba estesa

Aquesta nit hem dormit amb la persiana de la terrassa baixada i totes les portes del pis ben obertes, per a sentir millor qualsevol soroll que pogués alterar-nos el son. No és psicosi, és més aviat prevenció, perquè el record del robatori d’ahir als veïns no ens ha perjudicat el descans. Un cop dins el sobre, hem dormit com a beneïts. Quina ocurrència trobar similituds entre un sobre de carta i un llit obert!

A diferència d’altres dies, avui m’ha despertat la vibració del canell. Per bé que diuen que és intel·ligent, la polsera només sap que avui és dilluns, no Dilluns de Pasqua. I obedient com és, a més de llesta, m’ha despertat a l’hora de sempre, com l’hi tinc dit que faci de dilluns a divendres.

No he vist quin dia feia fins que no s’ha llevat l’Anna una estoneta més tard. Jo no he volgut aixecar la persiana de la sala d’estar per a no fer sorolls que poguessin despertar-la. Ha sigut ella qui a dit: “Ja plou!”, donant la raó a l’home del temps, que ahir ja ho preveia. “Vaja -he pensat jo-, avui no podré fer exercici!” Si més no al matí, com acostumo, perquè el pis és petit i el faig al pati, on tenim més espai.

Tampoc no faré cap bugada, que és una de les meves distraccions preferides. Per una banda, la bugada és sinònim de bon temps. Normalment em decideixo a omplir la rentadora quan veig que farà prou bo perquè la roba s’eixugui. Bé, dono per fet que és el que fa tothom, perquè si no és així vol dir que hi ha alguna cosa que no he entès. A la primavera, quan fa bo, el temps ens convida a sortir al carrer a deixar-nos encomanar de l’alegria dels dies lluminosos i de l’esclat de la vida que retorna. I no ens importa pujar al terrat, o sortir al balcó a estendre la bugada. Aquests dies de confinament, no podem sortir al carrer per temor a encomanar-nos, precisament, del virus de la corona. Així que desitjo que faci bo per poder sortir, almenys, a la terrassa. I no m’importa que hi hagi roba per estendre perquè fer-ho m’entreté, per això dic que és una de les meves distraccions preferides. Classificar la roba per tipus i posseïdors, distribuir-la convenientment perquè hi càpiga tota ben repartida entre les diverses cordes de l’estenedor, és com un ritual que m’ocupa el temps i em desocupa el cap. I em permet pensar, imaginar, somiar o sentir la ràdio, que faig de tot una mica i segons el dia. I, a més, hi ha la poètica de les pinces que subjecten cada peça, que han de ser iguales i del mateix color. I, de vegades, quan estic de més humor, fins i tot aconsegueixo que el color de les pinces indiqui a qui pertany cada peça. En qüestió de manies, cadascú té les seves. De vegades són moltes i molt rares.

I qui pensi que no té extravagàncies, que llenci la primera pinça. Pedra, volia dir.

Però no, avui no faré cap bugada. Perquè plou i no cal desplegar l’estenedor dins del pis. La roba que hi ha al cove pot esperar i tampoc ens hem reincorporat a la feina. Així que no ens cal fer bugades amb aigua a més de 60 graus de temperatura, com ens recorda el senyor Iceta que ens mana el Gobierno.

Quins collons!

Anotacions post post:

Aquesta tarda hem vist una pel·lícula titulada “La biblioteca de los libros rechazados”. Durant bona part de la cinta, he estat pensant a recomanar-la a tots els lletraferits. És una cinta amable, que segueix la investigació d’un misteri literari que es converteix en èxit editorial. Dura 96 minuts, una durada adequada per a una història senzilla explicada amb pausa i que resulta propera perquè els actors actuen amb la naturalitat de persones que no sempre s’afaiten o no sempre es maquillen. És una coproducció franc-belga de 2019 quina acció es mou entre París i la Bretanya. Però el desenllaç no és com jo hauria volgut i d’aquí les meves reserves.

Però és que jo sóc un romàntic que tendeix a l’exaltació del sentiment i la fantasia i no se m’ha de fer cas.

La biblioteca de los libros rechazados

One thought on “Confinament (32)

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s