Confinament (25)

7 d’abril

cropped-20190501_060747744_ios.jpg

Tornàvem a la rutina d’un dia feiner. L’Anna tot el matí pendent de l’ordinador i del telèfon, per la feina. Jo, a càrrec de la logística domèstica i de la intendència, tasques fàcils totes dues, ahir, si tenim en compte que dilluns toca recórrer a les escorrialles de la setmana anterior que queden a la nevera i que les bugades aquests dies es componen, bàsicament, de mitjons, roba interior, pijames i poca cosa més.

Mentre la rentadora girava i girava, vaig fer una primera sessió d’exercici, pensant que després d’estendre la roba tindria tot el matí lliure per mi. Jo em fregava les mans, pensant que aprofitaria molt tot el temps que tindria abans de dinar, sense tenir en copte que una de les tasques que pensava dur a terme era la d’acabar de polir el blog amb quatre ximpleries que volia retocar. Ha!

Sembla que encara no he après que una feina d’aquest estil se sap quan la comences, però no quan l’acabaràs. Tants cops com m’ha passat el mateix al llarg dels anys i ahir vaig tornar a caure de quatre grapes!

Per a gent com jo, primmirat i perfeccionista, el disseny del blog és un tipus de tasca molt llaminera i entretinguda, i a còpia de provar això ara per aquí i allò després per allà, em va volar el matí i se’m va fer, com aquell qui diu, l’hora de parar taula i servir el dinar. I encara em va quedar per resoldre el problema dels comentaris, que no sóc capaç de fer-los aparèixer al peu de les entrades. Ara ja estic gairebé segur que és perquè la plantilla que he escollit per la remodelació no ho permet. No és que en tinguin gaires, de comentaris, però he pensat que podria ser que els lectors s’animessin si hi apareixen.

Vaig recórrer al Xavi, aquell amic meu gairebé virtual de qui parlava fa uns pocs dies. Li he enviat un what’s up. Potser ell podrà ajudar-me. En sap molt d’informàtica, és la seva feina. Per cert que en el seu darrer comentari, em reptava a il·lustrar la pista d’obstacles que he muntat al pati i jo he recollit el guant. Documentaré l’entrada d’avui amb una imatge capturada expressament a efectes probatoris.

La pel·lícula de la tarda d’ahir era “Seda”, una coproducció de diversos països. És un drama romàntic que dura gairebé dues hores que vam haver de veure en dues parts. La fotografia i els exteriors són magnífics, però és lenta, passen poques coses i no entenc la necessitat d’explicar-les: no és una gran història i, al meu entendre, no justifica els recursos que s’hi van esmerçar en produir-la. I no obstant tot això, la raó de la interrupció és que el Nil ha tornat a casa. Després de tres setmanes, un cop anul·lat el confinament dins del nostre perímetre, va arribar a mitja pel·lícula.

Benvingut, fill!

PS

El Toni Cruanyes inseria una notícia de darrera hora entre les altres del Telenotícies. Boris Johnson, primer ministre britànic havia estat posat en una UCI en haver empitjorat la seva situació. Johnson havia sigut ingressat d’urgència a l’hospital la nit abans. No li desitjo cap mal, al contrari vull que es posi bé tant com ho espero de la resta de malalts. Però el fet que aquesta persona hagi contret la malaltia i hagi arribat a aquest punt de gravetat explicaria que el virus no entén de fronteres ni de territoris, com pensen alguns, efectivament, si no se li posen barreres a temps.

Sembla que la justícia poètica existeix: les malalties no fan distincions de cap classe i no se’n lliuren ni els arrogants prepotents que especulen i fan càlculs a partir dels quals a la infecció se l’hauria de deixar fer el seu curs, sense prendre mesures especials, a l’espera que la població s’immunitzi de manera natural.

Tot a canvi d’uns quants milers de morts.

20200406_113256865_iOS

10 thoughts on “Confinament (25)

 1. Molt be Ricard -com sempre- per l’article (sovint t’ho dic per whats).

  I en quant a la remodelació, em sembla ben encertada tot i que li trobo a faltar una mica de, com ho diria, .. el misticisme (no se si es la paraula correcte). Vull dir que t’ha quedat prou correcte, però en un format un xic massa estructurat al meu gust. A ben segur que es un tema de la plantilla escollida, que es quadrada-quadrada
  Be, es una opinió gens destructiva, valga ‘m deu !!

  Liked by 1 person

 2. Ricard,

  A cal sabater, sabates de paper, no tinc whatsApp, el meu telèfon està pràcticament sense memòria i vaig haver de eliminar gairebé totes les App’s.
  Instal·laré el teu tema per a veure com gestionar el sistema de comentaris, a priori em temo que aquests no poden aparèixer a la pàgina d’inici, apareixeran quan la persona entri al post o des del reader de WP

  Gràcies per la foto de la pista americana, jo m’esperava un vídeo i a l’Anna tirant-te bombes de fum mentre et arrossegaves pels filats. Sí se me’n va la pinça

  Et miro el tema dels comentaris i et dic quelcom

  una abraçada

  Liked by 1 person

   1. Doncs no ho he rebut. M’ha passat amb més amics. Aquesta gent de WhatsApp passa de tot, hauria d’eliminar els usuaris que desinstal·len l’App però tractant-se del ocellot d’en Zuckerberg no es pot esperar res de bo.

    M'agrada

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s