Confinament (24)

6 d’abril

20190430_101851986_iOS

Ahir també feia bon dia, com estava previst. Finalment, em vaig llevar, a dos quarts de vuit, anima’t per l’Anna, que ja tampoc podia dormir.

Per combatre el cruiximent no hi ha res millor que fer exercici i a això m’hi vaig posar abans de dutxar-me. Vaig caminar mitja hora, completant entre 25 i 30 circuits. De mica en mica vaig millorant la col·locació dels obstacles, de manera que em facin fer ziga-zagues i moviments que recordin, ni que sigui de lluny, gests i posicions del cos que hem de fer quan anem per camins de muntanya i corriols emboscats. De tant en tant, també canvio el sentit de la marxa per no acabar convertint-me en un autòmat. Malgrat la baixa temperatura que feia a primera hora, vaig acabar suat.

Havia posat a gravar el Wikiloc, per la curiositat de saber quant camino en cada sessió, i també, i potser sobretot, per a fer broma amb els col·legues caminadors. Però no sé què va passar, és com si l’aplicació s’hagués tornat boixa, perquè va resseguir les voltes que feia, però no va contar bé la distància. Al final deia que havia caminat 120 m, i això no era possible! Deu ser perquè em moc tota l’estona en un espai petitíssim, si el comparem amb la distància que ens separa del satèl·lit amb què es comunica el mòbil per calcular-ho. O que falla la comunicació, que he observat aquests dies que el telèfon diu que li arriba un senyal de GPS feble.

L’Anna es va passar el matí tancada a la cuina, endreçant-la i fent “experiments”, em va dir. No em va caldre posar-me el casc, no eren perillosos. Les “porres” li van sortir molt bones i me’n vaig fer un tip, per esmorzar. Per això vàrem dinar més tard de l’habitual el “pollastre a la cervesa (negra)”, que era el segon experiment del dia.

Just havent dinat es va saber que el Ministerio de Sanidad espanyol havia aprovat l’aixecament que li demanava la Generalitat. Ara, els habitants de la Conca d’Òdena ja gaudim de la mateixa llibertat que la resta de catalans i espanyols, és a dir, cap, i amb aquesta tranquil·litat, vam fer una mica de migdiada.

A TV3 feien una pel·lícula romàntica. Una xicota nord-americana d’origen irlandès fa un viatge a Dublín i, en el seu accidentat periple, coneix l’amor vertader. No és aquesta, però, la raó per la qual comento el film, sinó els meravellosos paisatges que hi surten. Considerant la nostra situació, la seva exhibició a la pantalla era una mena de sàdica tortura per a tota la gent aficionada a caminar per la natura.

Ahir, també vaig avançar una mica l’àlbum de fotos de Glastonbury, i fent-ho rememorava el bon record que guardo de l’experiència. La frondositat i el vigor de la vegetació, els contorns esquerps de la costa, els colors foscs deguts a l’alta humitat que sempre hi ha a l’ambient, generen un espectacle magnífic pels meus ulls. Enyoro les sensacions que vaig sentir, profundes, intenses, autèntiques fins al punt que de vegades penso que hi tinc alguna vinculació oculta amb aquelles terres. La pel·lícula de TV3 també me’n va fer pensar.

He refet l’aspecte del blog. Ara és més visual, tot i que hauré d’incorporar una imatge diferent a cada entrada si vull lluir-lo de debò. I, parlant del blog, justament ahir a la tarda, un company caminador dels dijous hi va posar un comentari encoratjador. Diu que tant ell com la seva esposa segueixen amb interès els meus escrits i que els agrada l’estil planer que em gasto. Els estic infinitament agraït, perquè aquest feedback injecta il·lusió.

Gràcies, lectors fidels!

 

2 thoughts on “Confinament (24)

 1. Hola Ricard, Bon dia,

  Crec que hauries de documentar aquesta pista americana que t’has muntat 🙂

  El bloc t’ha quedat força bé i la foto d’avui és brutal. Enhorabona

  Els hi dius als teus amics caminaires de part meua que es posin a la cua de lectors fidels 🙂

  Una abraçada

  Liked by 1 person

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s