Confinament (20)

2 d’abril

Diria que ahir feia un dia d’un gris encara més fosc que el d’abans-d’ahir si no fos que les barreges possibles de blanc i negre són infinites i jo no afino gaire, en matèria de matisos.

Ahir, veient la informació del temps, pensava que a TV3 podien perfectament fer un ERTO als seus meteoròlegs. No els hi desitjo pas, pobres, des d’un punt de vista econòmic, sinó que el contemplo per la utilitat pública que tenen aquests dies. Abans del confinament, esperàvem la seva aparició a la pantalla per saber si haurien d’agafar el paraigua, a l’hora d’anar a treballar, els qui treballen. O si els jubilats tindríem un bon dia de sol per anar a la plaça a seure en un banc. Però ara tant ens fa el temps que farà dijous, si no podem sortir a caminar. O per Pasqua, si no podrem anar enlloc. Òbviament aquest pensament és un disbarat, producte de les moltes hores que tenim el cap desocupat. Una de les moltes ximpleries que se’ns acuden quan el pensament vaga lliure, al seu aire. Per cert, que diu el Tomàs Molina que aquesta situació de pluja i neu en segons quins llocs, encara durarà un parell de dies.

Un lector fidel del meu blog va resoldre ahir mateix el dubte que jo tenia amb relació a la Covid-19. És femení perquè fa referència a la malaltia, al nom com ha estat batejada per l’Organització Mundial de la Salut. És un acrònim de Corona-Virus-Disease, malaltia del coronavirus en anglès. El 19 final correspon a l’any en què va ser descrita. Quant al meu lector, no puc dir que sigui virtual, que és ben real. Només ens hem vist un cop en persona, i va ser en una manifestació multitudinària a la Gran Via de Barcelona. Era en relació amb el procés, però no recordo altres detalls que el fet que ens havíem citat prèviament. Ell feia fotos, molt bones, però és un perfeccionista difícil d’acontentar i ha deixat molt de banda aquesta seva afició. Últimament escriu, també. De les coses que li passen. I del que pensa. I del que sent. I de música, que en sap un niu. És una persona cultivada el Xavi, però fa dies que no treu el cap pel seu blog i ahir li vaig preguntar. Diu que estan bé (ell i els seus pares, ja grans, amb qui viu) i que escriu, però no ho publica perquè tot el que li surt és molt negatiu i no vol transmetre als altres la seva tristesa. I a mi em sap greu que estigui trist i que no escrigui, però el respecto. Ja tornarà a lluir el sol també per ell. El seu nom bloguer és “Fotoquarts” i hi ha un vincle a la dreta d’aquest text. Una abraçada, Xavi!

Ahir vaig saber de més companys caminadors afectats pel virus. La informació és confusa, sobretot perquè arriba de manera indirecta i molt escarida. I quan recorro als afectats, ells no sempre estan en situació de respondre al meu interès i els aclariments i les precisions tarden a arribar. És normal. Així que, a tall de resum, perquè quedi constància per a consultes posteriors, diré que, ara com ara, sembla que només tenim un amic en situació preocupant a l’Hospital General de Catalunya i que la resta es recupera lenta però satisfactòriament, ja sigui als hospitals, ja a casa seva.

Salut, camarades, que aviat ens podrem veure perquè tot anirà bé!

4 thoughts on “Confinament (20)

 1. Benvolgut amic

  Fa molt anys que ens coneixem virtualment, aquell dia en què vam poder compartir quatre crits i algun cafè vaig trobar en tu el que ja sabia, just el que transmets als teus escrits i en aquests temps de la xarxa de xarxes s’agraeix trobar una persona com cal. Permet-me recomanar als teus lectors que facin l’impossible per prendre un cafè amb tu, m’ho agrairan.

  Avui m’has arrencat un somriure. Estic bé, preocupat com tothom. La meva concepció sobre aquesta situació que estem patint ha anat canviant amb el esdevenir dels fets, a més cal afegir la gestió política de cabdillatge de l’Estat, estan matant a les persones per la seva mala gestió acompanyada amb les dosis de supèrbia que tant els caracteritza, és indignant.
  Saps que em deixo dur amb l’escriptura, que els meus textos reflecteixen el meu estat i no puc amagar aquest fet, per això prefereixo estar a l’ombra.

  Desitjo que el teu amic millori, que superi aquesta maleïda malaltia.

  De les fotos no diré res, només et regalaré una que no he publicat al lloc, bé això també és el normal 🙂 És un paisatge àrid, sec, inert, crec que en certa manera reflecteix la solitud social que estem vivint en aquests moments. No siguis massa dur amb ella, els paisatges no són lo meu, bé, això ja ho saps.

  La musica seguix girant

  Una abraçada molt forta

  Liked by 1 person

  1. Gràcies per les teves paraules i els teus bons desitjos. Gràcies també per la fotografia, que m’agrada molt. Tu també deus saber que les fotografies d’arbres i les de cels són les meves preferides.
   Et prenc la paraula i la fotografia, i a partir d’ara serà la fotografia que il·lustrarà les entrades del confinament.
   Tu també ets una bona persona amb qui val la pena fer un cafè i compartir confidències. Per això m’agradaria molt que t’animessis de nou a publicar coses que escriguis, d’informàtica o de música. Si et centres en produir alguna cosa de matèries que domines, potser no et resultarà tan amargant la situació exterior.
   Cuideu-vos molt!
   Una abraçada d’amic!
   Salut!

   Liked by 1 person

   1. Gràcies.Ricard, moltes gràcies

    Sabia que t’agradaven les fotos amb cels, dels arbres no en tenia ni idea, Sense ser el paisatge un dels meus temes preferits curiosament tinc moltes fotos d’arbres, tenen un misteriós atractiu..

    M’agradara molt veure la foto il·lustrant els teus post.

    A veure si m’animo i dono la vara amb música o informàtica.

    Una abraçada

    Liked by 1 person

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s