Confinament (17)

30 de març

No havia comentat aquí el canvi de rumb que el Gobierno de España ens va comunicar dissabte en relació amb el coronavirus. No val la pena. S’han perdut dues setmanes i bastants vides que ja no es poden recuperar, però val més tard que mai. Diuen que rectificar és de savis, però no sé si és el cas. Més aviat penso que és l’esmena d’una persona altiva aclaparada per les evidències, que intenta salvar els mobles i no perdre més crèdit entre els seus votants.

La meva opinió és que la gestió del Gobierno ha sigut nefasta, indigna de qui s’autoqualifica de progressista. I l’entestament de Sánchez a negar el confinament a Catalunya primer, i a d’altres comunitats també després, ha sigut d’una irresponsabilitat de dimensions interestel·lars. Trobo que hauria de dimitir tan aviat com ho permeti la gravetat d’aquest trist episodi.

Ja hem estrenat horari d’estiu i, per tant, ja estic desorientat, com sempre que hi ha canvi d’horari. I descol·locat seguiré un parell de setmanes, fins que el cos i el cervell s’hi habituïn.

Ahir escrivia les meves notes a la terrassa. Gaudia del bo que feia, malgrat l’airet que bufava a estones. De bon matí havíem fet bugades que vam poder recollir abans de dinar. També havíem dinat a l’aire lliure. Feia un sol que venia de gust i revifava, i vam voler aprofitar-lo. Diuen que s’acosten dies de rigorós hivern, ara que ja som a la primavera.

Feia una estona que jo estava sol, escrivint, quan l’Anna va seure prop de mi. Em va mirar i, després d’inspirar profundament, va dir: “T’adones que som uns privilegiats?” “Oh, i tant que me n’adono!”, li vaig dir fitant-li els ulls. I se’m va esborronar tota la pell.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s