Confinament (5)

18 de març

Ahir vaig tornar a sortir al carrer. Vaig anar al supermercat i vaig tornar content. Bé, content no és la paraula més adient. Tenint en compte que les úniques alegries que ens permetem en la situació que estem vivint són les frivolitats que compartim per arrencar-nos un somriure, seria més ajustat dir que vaig tornar satisfet, a casa. Als carrers hi havia molt poca gent que anava sola on fos. Jo vull creure que a fer alguna de les coses que calen fer fora de casa per a continuar confinats a casa, com feia jo. També hi havia passejadors de gossos, però en vaig veure menys que altres dies.

Al súper, totes les empleades (la majoria són dones) anaven protegides amb mascareta i guants de làtex, com molts dels clients que deambulaven pels passadissos. I, a l’hora de pagar, a la cua de les caixes es respectava espontàniament la distància mínima de seguretat. Tot plegat em va produir una agradable sensació de satisfacció, perquè sembla que la gent, ja majoritàriament, ha entès que aquesta batalla només la guanyarem si som disciplinats i ens aïllem dels altres, per molt que ens els estimem.

O, justament per això mateix, perquè ens els estimem molt, moltíssim, fins al cel, que deien els nostres petits que ja s’han fet grans. No tenim amb nosaltres ni a la una ni a l’altre, que tots dos són fora de la zona de confinament estricte de la Conca d’Òdena. Però sabem que estan bé gràcies a la tecnologia, que ens permet estar en contacte tan permanent com en cal.

Ahir al matí encara hi havia núvols, però ja no va ploure. La predicció apunta que avui, 6a jornada, dominarà el sol tot el dia, així que mentre l’Anna teletreballa, podré fer una bugada i començar a envernissar la caseta de fusta. I a la tarda, començaré a fer els deures de francès que em va fer arribar la Judith ahir per correu electrònic.

I és que, malgrat que tot sembli o sigui un mal son, la vida no s’atura i nosaltres continuarem avançant perquè d’aquesta també ens en sortirem.

***

Avui el confinament se’ns farà més passador. Hi ha convocades dues cassolades dedicades als monarques espanyols. Una, a les 12 h, per a demanar que el Campechano faci donació a la sanitat pública dels diners que ha obtingut il·legalment durant el seu regnat. La segona, a les 9 h del vespre, per a boicotejar el discurs que el seu fill, el Preparao, dirigirà als seus súbdits, no als catalans, perquè Catalunya no té rei. Ni el vol tenir.

Quina barra tenen! Els mantenim i encara han de prevaricar per a enriquir-se? Fora els Borbons, fora la monarquia!

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s