Fantasies de confinament

En Fulanet té gos i té l’excusa perfecta per sortir al carrer tres cops cada dia. A passejar la mascota, diu. I és cert, perquè se l’estima molt i la cuida. El problema és que l’animal no està acostumat a les llargues passejades que des de fa uns dies li regala el seu amo, i ara, quan el veu amb la corretja a les mans, ja no remena la cua. El meu amic, acostumat a fer dues o tres excursions cada setmana, l’utilitza com a pretext per a mantenir-se en forma

Tinc un altre amic excursionista que, des que estem confinats, puja cada dia deu vegades al matí i deu més al vespre els trenta-dos graons de l’escala que hi ha a casa seva. Combat així la inactivitat forçosa a què estem condemnats.

Hi ha un altre que fa el mateix però a l’escala de veïns. Diu que, de moment, ningú no s’ha assabentat de la seva activitat clandestina, però que així i tot, quan entrena, puja i baixa amb el casc de la moto posat, en previsió que algun dia el descobreixin i li llencin els trastos pel cap. I això que té coartada, perquè viu al cinquè.

Jo, per la meva banda, no puc fer res de tot això. Només tinc cinc graons que em baixen al pati i acabaria marejat de pujar i baixar més de seixanta vegades al matí i altres tantes al vespre per a fer un exercici equivalent. Seria pitjor el remei que la malaltia. Tampoc no em plantejo fer salut a l’escala de la finca. Les probabilitats de trobar-me amb algun veí són molts grans i no em ve de gust donar explicacions incòmodes, perquè visc a la planta baixa i no hi pinto res al cinquè pis. Ni al quart, ni al primer.

Així és que alguna cosa hauré d’inventar-me per a no perdre forma física, però de moment, mentre no se m’acut res més, he decidit fer cada dia el que segueix: 1) fer els estiraments que em recomana severament la meva fisioterapeuta abans de fer qualsevol esforç. 2) passar l’aspirador amb energia per tot el pis, retirant tots els mobles. 3) fregar a continuació, escorrent la baieta de pal i prement-la ben fort contra el terra. 4) buidar el rentavaixella exagerant les flexions per a agafar les peces i els estiraments per col·locar-les a les postades. 5) estendre la roba de les bugades i recollir-la, sense mirar, d’esquena a l’estenedor, per a separar les vèrtebres i millorar l’orientació espacial. 6) planxar la roba sense endollar la planxa, per a fer més força amb el braç i desenvolupar els bíceps. 7) fer els estiraments que em recomana severament la meva fisioterapeuta després de fer qualsevol esforç.

També tinc un conegut que porta malament això del confinament i un dia s’enfilà a les parets de la sala d’estar. La seva dona el va renyar pel mal exemple que donava als seus dos néts, reclosos amb ells de dilluns a divendres, i perquè quan acabarà tot això hauran de fer venir al pintor a tapar les empremtes que està deixant a la paret. Aquest meu conegut també és excursionista i va recuperar els peus de gat que tenia al traster, que de jove també feia escalada. La seva dona em va dir que des que està tancat a casa s’està tornant irritable i taciturn. Gairebé no parla, i als nens, que eren les ninetes dels seus ulls, ja ni els fa cas. “Sembla perdut en els seus pensaments, com si se’n portés alguna cosa de cap”. Ahir la vaig tornar a trobar. Diu que el seu home ha penjat del sostre del balcó de casa, un dotzè pis, una hamaca de bivac i s’hi ha instal·lat. “Necessita acció, diu, i rebutja qualsevol suport exterior. Ell es pensa que no ho sé, però baixa cada nit, quan ja dormim, a proveir-se a la nevera. I a prendre’s les pastilles, que es medica per la tensió, el reuma i el colesterol, com tots.” “I els nens que hi diuen?”, li vaig preguntar. “Els nens estan encantats. Surten al balcó tot sovint, a veure l’avi, que s’ha convertit en una atracció per ells. Imagina’t que ja estan comptant els dies que falten perquè emprengui el vol convertit en una bonica i enorme papallona de colors llampants!”

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s