Confinament (3)

16 de març

Avui ja és el quart dia del confinament a casa. Ja he pogut donar per fetes algunes de les coses de la llista que vaig confeccionar el primer dia.

Ahir, al matí, amb la intenció d’estirar les cames, vam sortir a caminar una estona. Com que estem tot el dia junts a casa i dormim al mateix llit, pel carrer i pels camins anàvem despreocupats, l’un a prop de l’altre, tot i que sense tocar-nos, sense ni donar-nos la mà.

Vam trencar així el confinament estricte a casa nostra. De manera involuntària, perquè ens pensàvem que caminar per llocs solitaris, mantenint àmpliament la distància de seguretat amb les persones amb què poguéssim creuar-nos, ens estava permès. Va ser a la tarda, quan vèiem les notícies, que vam saber que la policia local de Barcelona informava ciclistes, corredors i caminadors que no podien dur a terme les seves aficions ni en solitari ni a Collserola i els comminaven a tornar-se’n a casa. I al vespre van dir que fins i tot ja s’havien posat les primeres sancions.

I, si això era a Barcelona, amb més raó a Igualada, vam pensar, i ens vam sentir malament i una mica culpables, encara que no entenem ben bé les raons de la mesura. El fet és que no érem els únics que no ho havien entès, perquè, quan tornàvem a casa, passejadors de mascotes a banda, que eren nombrosos, vam veure altres persones, solitàries o en parella, caminant per dins la ciutat i no feien la pinta d’anar a buscar el pa.

Avui m’he llevat a l’hora de sempre, d’hora però quan ja clarejava. Aprofitant que l’Anna haurà de teletreballar, pensava començar a envernissar la caseta. Però plou i no podré fer-ho.

La pluja ha vingut a ajudar, espero, perquè quan plou al nostre país tenim el costum d’evitar-nos sortir.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s