La setmana dels barbuts

Passat sant Hilari, he anat al Castell d’Olèrdola amb tres amics. És la setmana dels barbuts, però ningú no es pensava que al Garraf faria el fred que ens ha rebut. Camps ben gebrats fins ben entrat el matí i gel consistent en bona part dels bassals que les pluges han deixat als camins. La passejada, no obstant això, ha estat agradable. Els camins i corriols són amables i estan curulls de la vegetació característica del massís.

Hem esmorzat al Pla dels Albats, a la part més alta del recorregut, prop de la necròpolis, a l’amor del sol, que es reflectia a la superfície del mar. Per l’altra banda, teníem Vilafranca a tocar, als nostres peus. I Montserrat una mica més enllà, més a la dreta. I, mirant al nord, molt al fons s’albiraven els cims nevats del Pirineu, entelats per les boires.

Tots quatre hem estat d’acord que és una passejada apta per a la secció de Veterans de la UEC, ja que no té cap dificultat tècnica. Amb la variació que hem introduït per a suavitzar el descens de l’itinerari original, resulten 11 km de distància, amb un desnivell de 240 metres.

Demà és sant Pau ermità i sant Maur, i dijous tenim la caminada habitual, aquest cop a l’Espluga de Francolí. Divendres serà sant Antoni Abat, que completa la setmana més freda de l’any. El Ramon, el Nico i el Pere m’han convidat a anar dissabte amb ells i els seus col·legues, a fer una excursió a Sort. I jo he acceptat encantat perquè són molt bona gent i em trobo molt a gust amb ells. Em diuen que són 12 km i 400 m de desnivell, però és prou lluny per a haver de matinar molt i quedar-se a dinar.

Passaré fora de casa la major part del dia com a colofó d’una setmana farcida de barbuts, fred, muntanya i amics.

20200114_080443390_iOS

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s