Telegrama

Ella també escriu i per això la conec, per una entrada seva a Facebook que em va agradar molt i em va impulsar a demanar-li amistat. Em penso que només ens hem vist una vegada, a Montblanc, vila del llibre, fa dos o tres anys. I hi vam mantenir una breu conversa, així que la conec personalment. Tret d’això, no l’he tractada gens, raó per la qual roman engrossint la meva llista d’amistats virtuals.

I, no obstant la virtualitat de la nostra relació personal, em sap molt greu que pateixi. I sé que pateix perquè ella mateixa ho explica sovint en les seves entrades. I també em sap greu no tenir-li prou confiança per a dir-li que defugi escriure sobre les coses malenconioses que inspira la tristesa, o a l’inrevés, que també passa que les coses tristes ens provoquen la melangia. Que ella, que escriu molt bé, s’esforci a inventar-se històries forassenyades en les quals personatges molt entremaliats facin moltes bogeries. I que riguin molt, sobretot que riguin molt de les seves pròpies bajanades.

Diuen que som el que pensem. De la gent que escriu podríem dir que som el que escrivim, tot i que, en realitat, en molts casos som més de traslladar al paper allò que sentim quan escrivim. Així que, després de tot aquest enrenou de paraules, el consell que dono a la meva amiga, en telegrama, seria: deixa’t anar, inventa coses agradables i escriu-les, encara que no tinguin solta ni volta. Potser no guanyaràs el Nobel, però t’ho passaràs d’allò més bé i millorarà el teu estat d’ànim.

Dissabte tampoc no vaig veure la Ma Carme. Ella no és una antiga companya de feina, però és amiga meva i també viu a Manresa.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s