Fum, fum, fum

Avui hem acabat menjant coca amb xocolata i prenent mistela, per a cloure l’activitat de l’any. I cantant una nadala per a desitjar-nos bones festes.

No obstant això, abans havíem acomplert la nostra missió que avui consistia a col·locar el pessebre del club al punt més alt de la inhòspita Agulla Grossa de Miralles —846,5 m d’alçària—, una cresta rocosa i escarpada a la qual ha arribat només una reduïda delegació dels qui ens hem enrolat en l’aventura. Jo no hi havia pujat mai i he de confessar que si ho he fet avui, ha sigut ben bé perquè la curiositat ha vençut la recança que m’ha fet veure com alguns dels meus companys hi renunciaven al·legant que al cim no hi hauria espai per a tothom. Hi he pujat amb moltes precaucions, que no m’agraden segons quines alçades, i he arribat a un punt del qual ja no he volgut passar. A l’esquena hi tenia el pendent pel qual ens hem enfilat. Al davant, als valents que duien del pessebre i la seva cohort d’acompanyants agosarats. Des d’on era, jo albirava el precipici a l’altra banda i tenia de punta els quatre pèls que em queden. Els altres no ho han notat perquè els duc sota la gorra, i pensant que era feliç m’han demanat de fer-los una foto. “Pel teu Facebook”, deia la Carme. I l’he feta, perquè callessin, que la processó m’anava per dintre. I he anat tan de pressa, que m’han felicitat. “Això és un fotògraf eficient”, deia el Josep Maria. O m’ho ha semblat, perquè jo ja havia girat cua per a començar el descens i quan estic concentrat no hi sento bé. Com sempre, per altra banda, que per això gasto audiòfons.

Amb relació a l’Agulla Grossa i el Grony —just al davant, més a l’oest, de 865,6 m.–, m’agradaria contribuir a clarificar una qüestió que mortifica a alguns dels meus col•legues. Segons que he sabut avui, a hores d’ara encara hi ha obert un debat que ve de lluny sobre quin cim és cada un. Després d’algunes indagacions jo he conclòs que tothom té raó. L’Agulla és sens dubte allà on hem estat avui. Per tant els indicadors que hem trobat pel camí no estan equivocats, com pensen alguns. Però és veritat que els mapes de l’ICGC indueixen a error perquè els noms hi apareixen canviats i només els trobem al seu lloc correcte quan ampliem el mapa a l’escala més gran.

Avui, comandats pel Toni Brugues —qui a més ha tingut cura de la intendència final— ens hem mogut per la Serra de Miralles al llarg de gairebé 8 km. Hem deixat els cotxes no gaire lluny de l’Ermita de Santa Maria de la Roqueta —hi hem passat de tornada i la Carme m’ha ensenyat la roca on clava les plaques el Club de les 3 Botes —, al marge d’una pista molt ample. Però després hem enfilat bells corriols emboscats que travessen paratges ombrívols i humits. Avui ha sigut dia de boires, de manera que la bellesa del paisatge tenia l’afegitó del misteri que hi inspiren.

A Ca la Llebre hem esmorzat. És el coll on se separen els camins que van al Grony i a l’Agulla Grossa, i hi ha unes construccions de tendres records per algú de nosaltres. Allà ha aparegut el sol, perquè no ens refredéssim mentre érem quiets. I els Ferrero Rocher amb què l’Esperança ha volgut endolcir-nos el moment celebrant la seva onomàstica.

Una estona abans de Cal Caselles ens devem haver distret i hem perdut el bon camí i ens hem quedat reclosos al tancat. Davant la disjuntiva de retrocedir o… en una entremaliadura sense precedents en gent tan assenyada com nosaltres, hem tirat pel dret i, aprofitant un tros de filat per sota el qual ja s’hi devia haver colat algun animal de certa envergadura, hem passat primer la motxilla i els bastons, i després nosaltres, arrossegant-nos per terra com qui fa la pista americana, fins a 26 veterans, un rere l’altre. Per a reconduir la situació, hem seguit una pista que va paral·lela al tancat. I a penes dos-cents metres més enllà, al tancat hi havia una porta i era oberta.

20191219_075417872_iOS
En marxa
20191219_080003800_iOS
Estem perduts
20191219_083058021_iOS
Camp a través
20191219_091129567_iOS
El Grony
20191219_091328906_iOS
Cresta sense nom
20191219_092140690_iOS
El cim de l’Agulla Grossa
20191219_100545540_iOS
Boires
20191219_101643611_iOS
Ermita de Santa Maria de la Roqueta
20191219_102036934_iOS
Cap als cotxes

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s