No al feixisme

Avui ha fet un dia de plom. Pel color del cel, ho dic. I no obstant la malenconia que ens ha inspirat, trobo ideal per la fotografia la llum que ens ha regalat. Avui he caminat pel Parc Fluvial, cap al Molí dels Moletons i la Torre del Solsona, i he fet algunes fotos. Com a mostra, he enganxat un parell.

Aquest migdia he quedat desconcertat sentint a TV3 opinions que justificaven que s’hagués suspès un partit amb l’argument que ja n’hi ha prou, que no tot s’hi val en els camps de futbol. Així, sense fer distincions ni aplicar matisos. El partit va ser suspès per l’àrbitre al descans a causa de l’actitud irada de bona part del públic contra un jugador de l’equip visitant.

Sembla demostrat que el jugador en qüestió és un nazi confés i actiu més que un simple simpatitzant de partits d’ultradreta com han dit alguns mitjans. El grup d’animació que denunciava aquest fet a crits, està ben documentat al punt que va frustrar la incorporació del jugador a la disciplina del seu club perquè no vol nazis vestint la samarreta del seu equip.

Més enllà de l’opinió que havia sentit al respecte, jo penso que no és el mateix insultar a un jugador per trànsfuga o per la seva raça o procedència que denunciar i posar en evidència a un feixista, que és el que hauríem de fer tots. Per tant, en aquest aspecte, estic de part d’aquesta afició que ha aconseguit que tothom sàpiga de quin peu calça les botes aquesta persona.

Aquesta tarda, passejant, també escoltava Catalunya Ràdio. I he sentit diverses opinions sobre el mateix cas que van en la línia de denunciar que ja té nassos que, amb totes les manifestacions d’odi que es donen cada cap de setmana en els camps de futbol contra persones i col·lectius, la primera vegada a la història de l’esport espanyol que se suspèn una competició per l’actitud de la graderia, sigui per crits que evidencien la condició nazi d’un jugador, reconeguda per ell i manifestada obertament.

No al feixisme.

20191216_152445463_iOS

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s