Nadal

Passava moltes estones distret component un rere l’altre els sis models de la caixa. Me les portaven els Reis, el trencaclosques era un regal clàssic. Aleshores jo era molt petit i encara no existien els puzles que coneixem ara, que van aparèixer molt de temps després. No, jo jugava amb cubs que duien un tros d’una imatge enganxat a cada cara. I quan em cansava de resoldre els trencaclosques, apilava les peces fent construccions que imaginava castells.

Superada la fase dels trencaclosques, recordo que un any Ses Majestats em van portar un joc de blocs de construcció, els primers “Exin blocks” que van sortir al mercat, perquè els meus pares devien intuir que m’agradaria construir. Els blocs venien en uns cilindres de plàstic transparent i hi havia de diferents mides, segons el nombre de peces. A casa, les possibilitats eren minses i el meu cilindre era el bàsic, que diríem ara. I amb tot i això, vaig passar estones inacabables, concentrat fent i desfent per refer els edificis que la meva imaginació dictava. I ho feia amb vertadera devoció, assegurant-me sempre molt bé que les peces encaixaven a la perfecció, no fos cas que la casa o el castell s’esfondrés. Després va venir un “Meccano”, també petit.

Avui hem plantat l’arbre de Nadal a la terrassa. Volia fer-ho per Santa Llúcia, com és tradició, però el vent que feia hauria dificultat molt les maniobres. Així que finalment ha sigut avui que he reviscut aquelles sensacions infantils, perquè amb la mateixa concentració d’aleshores he encaixat una a una les branques al tronc de l’arbre artificial que tenim a casa des que l’Anna i jo estem junts. I, per tal que quedés ben bonic, amb la mateixa devoció que aleshores, he anat obrint els branquillons que li donen el volum i l’aspecte d’un avet.

I no ha quedat malament. Tot i que fet a Taiwan, és un bon avet que ha resistit incòlume els 14 Nadals que té. Sí, ja han passat 14 anys i l’Anna i jo ho notem més perquè els nens ja no són nens que per l’aspecte de l’arbre.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s