L’espeltacle d’una tarda de tardor

 

Aquesta tarda he anat a l’Espelt. Caminant, és clar, des de casa, i hi he anat pel camí que surt de darrere de l’estadi atlètic. És un camí bonic, sobretot quan es transforma en corriol que llisca per la falda de la Muntanyeta per baixar al torrent de l’Espelt. Allà, el camí travessa també l’autovia per un túnel inquietant i ens porta a una pista més ampla, just a tocar del lateral de la carretera, que ja no es deixa fins a arribar a l’Espelt.

Jo mai no havia arribat tan enllà passejant per aquesta banda i tan mal efecte m’ha fet el tram que passa a gual el torrent, que no m’ha semblat prudent passar de nou anant-hi sol, de manera que, contràriament a la meva idea inicial de tornar a casa desfent el camí, he decidit que ho faria per la font de Mas Arnau.

I no obstant la meva precaució, allà encara he comès la imprudència de prendre una drecera quan estava marxant la claror. Amb la intenció d’estalviar-me una estona, he deixat la pista ampla i segura que mena a Igualada fent ziga-zagues per encarar un altre corriol, bonic també, que de sobte baixa abruptament al torrent de Cal Guardabosc. Després de travessar-lo, a través d’un camí una mica atrotinat apte únicament per a vehicles alts, he retrobat la pista que havia abandonat, tal com havia previst. Ara ja estava a punt d’accedir al túnel que travessa l’autovia prop de la guixera de Can Masarnau i he entrat a Igualada per Les Comes, allà on tots els carrers tenen noms de presidents de Catalunya.

Pi blanc de Cal Grimau
Pi blanc de Cal Grimau, inventariat per la Generalitat de Catalunya com a arbre d’interès local.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s