La promesa i l’espòiler

El caporal es deia Pedraza. El que no recordo és el seu nom de pila. Em sembla que era Antonio, però no n’estic segur. Era de la meva lleva. O és, perquè no he sabut res més d’ell des que ens vàrem llicenciar el desembre del 75, l’any que va morir Franco, i espero que sigui viu encara.

No era dels qui van tenir més relació amb mi, però el recordo bé. Era alt i cepat, d’aspecte saludable i somriure permanent. Un bon jan apassionat del teatre. Dirigia un grup d’aficionats i recordo que durant una temporada no deixava de donar-nos la tabarra amb el Plet per l’ombra d’un ruc, que acabava de publicar-se i volia dirigir.

Va ser per ell que vaig saber de l’existència de Friedrich Dürrenmatt, autor teatral suís nascut el 1921 de polifacètica trajectòria. També pintava i, a més de teatre, va escriure guions per la ràdio i la televisió i novel·les, gairebé totes policíaques.

Confesso a qui llegeixi aquestes línies que encara era l’hora que tingués un llibre seu entre les mans fins que per culpa del (o gràcies al) Club de Lectura de Novel·la Negra del qual formo part d’un temps ençà, m’he vist obligat a llegir La Promesa, i a gaudir-la.

La Promesa és, realment, una novel·la policíaca diferent. Quant al plantejament, quan a la manera d’escriure-la i quan a la forma com està enfocat l’assumpte. I, com deia aquella presentadora de la televisió de la meva joventut, fins aquí puc explicar. Perquè com bé deia el moderador del Club, en Josep Pallarès, la qüestió és tan simple que qualsevol comentari sobre el text pot esdevenir fatalment en espòiler.

I no és pas aquesta la meva intenció.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s