Gota freda

M’estic preparant per a viatjar a Lisboa i acabo d’instal·lar al mòbil una app de processament de text.

Ja l’hi havia tingut, però la vaig treure perquè no la feia servir mai i sempre acabava anant de viatge amb la tauleta i el teclat que vaig comprar per a escriure-hi amb més comoditat.

He observat que, generalment, quan sortim de casa per a passar uns quants dies fora, encara que siguin pocs, acabem ficant a la maleta coses que després no fem servir, per molt que racionalitzem, i us asseguro que jo ho faig.

Jo, la tauleta la faig servir, però podria prescindir-ne si m’acostumés al suport d’una pantalla de dimensions molt més reduïdes, perquè el teclat també es pot sincronitzar amb el mòbil.

I això és, justament, el que estic fent en aquests moments, provatures per a acostumar-m’hi. I racionalitzar.

A banda d’això, estic una mica moix i tinc la sensació d’haver perdut la il·lusió que em feia fer aquest viatge.

El temps que fa no ajuda gens, és clar. Una gota freda i el seu escenari de cel tapat i fosc i els patacs d’aigua que deixa anar a estones, més aviat produeix tristor.

Però em penso que el meu baix to anímic ve més aviat de la situació que estem vivint a Catalunya des de l’u d’octubre de fa dos anys que cada cop s’agreuja més. L’esclat de protestes que es produeixen cada dia des que dilluns passat es va conèixer l’abast de la sentència als processats per aquells fets, ha tornat a posar les emocions molt a flor de pell i ens ha indignat i ha revifat els desitjos de justícia i llibertat que niuen en les nostres ànimes.

La frivolitat interessada amb què els líders polítics partidaris de la unitat d’Espanya estan utilitzant la sentència i la violència que alguns han desfermat als carrers, em posa de molt mal humor.

Els violents són uns pocs que no representen en absolut els milers d’independentistes i no és just que ningú jugui amb els sentiments de qui sempre s’ha expressat pacíficament i festivament.

Aquesta, em penso, és la verdadera raó del meu desànim.

Esperpents com el que va protagonitzar ahir el presidente del Gobierno de España en la seva visita llampec a Barcelona ens fan entendre que estem governats per inútils que només busquen el lluïment personal -de vegades també l’enriquiment- i que estan disposats a esmerçar tots els esforços i els mitjans que calguin per a aconseguir el poder i per a mantenir-lo.

Una pena. Però en fi, espero que Lisboa m’aixequi l’ànim.

2 thoughts on “Gota freda

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s