Matinar

Ja fa una temporada que surto cada dia a caminar per la ciutat, ben d’hora, quan encara és fosca nit. I fa unes setmanes que, en mig de la caminada, m’aturo i faig alguna foto i la publico en aquell mateix moment a Facebook per a desitjar bon dia als meus amics.

Hi ha gent que em diu que matino molt, i té raó. Sempre he sigut de matinar, jo. És herència del meu pare, què hi farem? Però, a banda d’aquest tret genètic de la meva personalitat, voldria que els meus amics sabessin que, quan surto, a la porta de casa, em trobo cada dia amb el veí del segon que ja torna de passejar els seus dos gossos. I que, un cop al carrer, veig atletes que corren amunt i avall esbufegant mentre somien amb la cursa que aspiren a guanyar, i em creuo amb molta gent que camina sola o en grups de tres o quatre perquè és bo per la salut, diuen. Normalment és gent gran, com jo, que fan exercici per a morir més sans, però també n’hi ha de joves. Això sense comptar els qui van cap a la feina o els qui ja treballen a aquelles hores. Ni els universitaris que ja esperen badallant la Igualadina per anar a la facultat.

O sigui que hi ha molta més gent que matina que no es pensen els meus amics i que hi ha molta gent que matina més que jo, fins i tot. I tot això, avui, m’ha portat a recordar aquella poesia que em van fer aprendre de petit i que encara recordo. És de Calderón de la Barca, i diu així:

Cuentan de un sabio que un día
tan pobre y mísero estaba,
que sólo se sustentaba
de unas hierbas que cogía.
¿Habrá otro (entre sí decía)
más pobre y triste que yo?
Y cuando el rostro volvió,
halló la respuesta, viendo
que iba otro sabio cogiendo
las hojas que él arrojó.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s