Cel rogenc…

Ja havia marcat Suárez rematant de volea una centrada —un xut potent, creuat, d’execució tècnica impecable i gran bellesa plàstica que feia impossible la rèplica del porter—, quan minuts més tard va superar la línia defensiva italiana amb un control de la pilota subtil i orientat, de primeres, que la va situar al bell mig de l’àrea, on ell la va retrobar després d’esmunyir-se entre dos rivals, per a empènyer-la suaument a la xarxa fent estèril l’esforç del porter. Abans, però, Messi s’havia inventat una cursa de les seves —no llarga, però sí potent i imprevisible per les ziga-zagues i canvis de ritme—, per a fer-li l’assistència de gol. Era el segon gol de la nit del Barça, el que remuntava l’avantatge inicial que representava el gol matinador de l’Inter de Milà. Era la Champions i la culerada respirava alleujada. Així que avui els aficionats al futbol i al Barça estaven satisfets —uns més que altres, que n’hi ha de molt exigents— i han comparegut somrients en la convocatòria.

Ja ha passat l’1 d’octubre. Ja s’han encès als cims de Montserrat els 131 fanals —tants com presidents de la Generalitat hi ha hagut— que no es van poder encendre l’11 de setembre a causa de la pluja. Ja hem rememorat, cadascú a la seva manera, aquella data de fa dos anys que ja és història i en forma part.

Avui se n’ha parlat, a l’excursió, que era pels volts de Casserres, al Berguedà. He anat i he tornat amb el cotxe en què viatjaven tres dels quatre organitzadors de la caminada. En Magí Ramon, avui no ha vingut, però en Ramon Muntané, en Nico Garcia i en Pere Grau sí i ens han fet de guies.

Com sempre, hem marxat a punta de dia, que és quan el cel regala espectacles meravellosos de llum i color, sobretot en aquesta època. Podia interpretar-se que les tonalitats rogenques de primera hora anunciessin pluja o vent, com diu la dita. Però no, avui ens ha fet un dia fantàstic per a caminar; ha estat cobert pràcticament tot el matí i no hem passat calor. Només a última hora s’han esqueixat els núvols i a lluït una mica el sol; i, no obstant això, la brisa lleugera i fresca que bufava a estones no ha consentit que ens sufoqués.

Avui hem sigut 34 veterans, un èxit sens dubte per tractar-se d’una excursió sense autocar. I és que ha sigut com si tots intuíssim que al llarg dels 9,2 km de la ruta hi hauria coses interessants, com hi ha hagut, certament. Hem anat resseguint, aproximadament, una ruta que la gent del país coneix com a Camí de les Fonts, perquè passa per fins a 10 fonts. Descobrir el paisatge i les fonts, ja seria motiu suficient per a proposar-se avançar a còpia de posar un peu davant de l’altre. Però, per si no fos prou, també hem trobat al nostre pas coses tan interessants com la Balma de les Set Portes —que fou habitada durant molts anys i encara conserva bona part de les estances—, la Bassa de Cal Pebràs —on hem esmorzat escampats sobre una roca enorme—, el Roc de la Mel —un roc de formes arrodonides que és el més gros de tot un conjunt que sembla de meteorits caiguts del cel—. I tot i ser molt interessants aquests llocs, el que més m’ha agradat avui ha sigut l’Alzina dels Colls o Alzina Grossa, un Quercus Ilex monumental que fa una alçada de 22,38 m i una capçada de 32,73. A 1,30 m d’alçada, el tronc fa un perímetre de 4,13 m, i a la base, de 7,59 m. És espectacular.

I tot per camins prou planers, ja que el desnivell total acumulat no excedeix de 180 m.

20191003_071746254_iOS
La Balma de les Set Portes
20191003_072513575_iOS
La Balma de les Set Portes
20191003_073652535_iOS
La Bassa del Pebràs
20191003_075313911_iOS
Hora d’esmorzar
20191003_082022240_iOS
De nou en camí
20191003_082931547_iOS
El Roc de la Mel
20191003_083438443_iOS
El Roc de la Mel
20191003_090416040_iOS
L’Alzina Grossa
20191003_090639039_iOS
L’Alzina Grossa
20191003_091817712_iOS
Casserres, de tornada

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s