I molt bon estiu!

No hi havia anat mai abans i ni tan sols coneixia el lloc on celebràvem la trobada. No tenia idea de com presentar-me, així que —tot i que sabia que avui no hi havia caminada— he decidit anar-hi com els últims dijous, vestit amb pantalons curts i una samarreta. Amb les vambes de caminar d’estiu —són molt còmodes per a qualsevol situació— però sense motxilla. I amb camisa de màniga llarga per sobre, perquè després de la tempesta d’ahir a primera hora feia fresca.

De manera que, abans de dos quarts de vuit —l’hora convinguda— jo era al capdamunt del passeig, com un clau, al peu de l’estàtua del General Vives esperant la resta per a marxar plegats.20190718_064650015_iOS

És tradició que els veterans de la UEC celebrin un esmorzar de forquilla per acomiadar la temporada d’excursions fins després de l’estiu. I també és costum que l’àpat es faci a la finca Les Moles, sota els auspicis d’en Gaspar Vilarrubias,

Pel que m’expliquen, en Gaspar ha sigut un membre molt actiu del club fins fa ben poc. Pel que he calculat aproximadament, ell es devia veure obligat a abandonar la pràctica de l’excursionisme —salut obliga— poc abans que jo m’incorporés al grup. Segons que m’ha dit ell mateix quan l’he saludat, té 90 anys ja complerts i tot i això jo l’he trobat molt eixerit i molt actiu tota l’estona. Sembla que empenta i iniciativa han anat sempre associades a la vida d’en Gaspar.

Amb en Valentí sovint compartim cotxe. Avui també, i en el breu trajecte des d’Igualada fins a la Torre de Claramunt, m’ha referit fets que ell coneix de la vida d’en Gaspar. Alguns ja són remots, perquè fa molts anys que es coneixen, però en Valentí té el cap clar i n’ha sigut testimoni. Jo volia saber qui era el —per a mi— desconegut amfitrió i feia preguntes. I en Valentí m’ha parlat de l’exitosa trajectòria empresarial d’en Gaspar i de la seva etapa com a regidor de l’ajuntament d’Igualada. Del seu amor per la muntanya i la natura i de l’Schola Cantorum que va dirigir. I de les Serenates que va promoure, que van començar a la Balma de Can Solà, i passaven per un indret diferent cada cop. Van durar 10 anys i la UEC col·laborava activament en l’organització.

A casa d’en Gaspar hem estat de meravella. El temps ha acompanyat; núvols i clarianes s’alternaven per a impedir que la calor ens aclaparés. A més, hem esmorzat a l’ombra d’un cobert a recer d’arbres frondosos i la camisa no ha arribat a molestar-me. Amanida, botifarra, mongetes… tot regat amb bon vi. Fruita i rebosteria i cava. I cafè. I licors per a qui en volia. Un autèntic esmorzar de forquilla. Bo, molt bo.

Tot molt bo, però el millor de tot, l’ambient, la companyia, l’harmonia, la col·laboració de tots, entre tots ho hem fet tot. L’escalfor humana, la proximitat, l’intercanvi, la conversa. M’agrada parlar, escoltar, compartir i per això considero que no es paguen amb diners trobades com la d’avui, en les que persones unides per la mateixa afició poden relacionar-se d’una manera diferent i més distesa.

Als amics no se’ls oblida. En Jordi Mateu també hi era.
Als amics no se’ls oblida. En Jordi Mateu també hi era.

Pel aficionats a l’estadística, avui érem 33. Km recorreguts, 0. Desnivell, 0.

Gràcies a tots, companyes i companys.

I molt bon estiu!

ttWvbcPx

One thought on “I molt bon estiu!

  1. Ricard, estic totalment d’acord amb tu
    La vida està plena de moments senzills que cal apreciar quan passen
    La bona companyonia entre persones afins, es un tresor que cal cultivar

    De nou, enhorabona per aquestes reflexions teves, “a vista de mussol”

    Liked by 1 person

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s